Няма логика в ареста на Нено Димов. Той е за

...
Няма логика в ареста на Нено Димов. Той е за
Коментари Харесай

За Татяна Дончева арестът на екоминистъра е за всяване на страх

" Няма логичност в ареста на Нено Димов. Той е за всяване на боязън ". Така водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева разяснява обвиняването против екоминистъра в оставка поради водната рецесия в Перник.

Според нея задържането на Димов, който от в събота беше оставен за непрекъснато в ареста след обвиняването в умишлена занемареност, е единствено началото. Тя разяснява и методът на работа на новия основен прокурор Иван Гешев и неговите подчинени.

" Това са едни полицаи, подготвени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальона се строява. Така ще работят ", счита Дончева.

Нено Димов беше арестуван в четвъртък, когато прокуратурата разгласи акция в Перник и в екоминистерството. Проверките бяха поради водната рецесия, както и поради вноса на боклуци в страната. В същия ден Нено Димов беше отведен за разпит, а в следствие и арестуван. В петък той получи обвиняване за умишлена занемареност поради неналичието на вода в язовир " Студена ", поради която 97 000 поданици на Перник и близките обитаеми места са на сериозен воден режим. Въпреки безхаберието и на други институции по тематиката с безводието в Перник досега Димов е единственият публично арестуван и упрекнат за казуса.

От ареста Димов подаде оставка, министър председателят Бойко Борисов я одобри, а през идната седмица се чака на негово място да бъде определен различен човек от квотата на Вътрешна македонска революционна организация в държавното управление. Най-обсъжданите имена са на депутата Искрен Веселинов и на зам.-министъра на околната среда Николай Кънчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР