Няма логика да се отиде на нови избори. Това обясни

...
Няма логика да се отиде на нови избори. Това обясни
Коментари Харесай

Социолог: Целта на Борисов и Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелегитимират

Няма логичност да се отиде на нови избори. Това изясни Първан Симеонов, социолог от " Галъп “.
" Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкоз да употребяват власт, едвам се прелегитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях. Това минава основно през Демократична България. Пеевски и Борисов нямат интерес да скапват всичко това. Господин Иванов също няма интерес. Той счита, че би трябвало да покара своето виждане за правосъдна промяна. По всичко проличава, че и господата от Политическа партия също харесват ролята, в която са. Те могат да осъществят своята финансова философия. Западната рамка надали умира от наслада, че може да се счупи всичко, което беше основано. Войната продължава ", съобщи той.
Добре - ще има избори. ГЕРБ ще бият с много повече, само че с кого ще ръководят? Пак би трябвало да е с тези хора. Има вид Борисов да направи по-удобно болшинство. Да махне най-активните от Политическа партия. И Демократична България, и ГЕРБ, и Движение за права и свободи не обичат доста Политическа партия. Но тази част от Политическа партия ще стане харизматична съпротива ". Наблюдаваме опит ненапълно да бъде отстранено Движение за права и свободи от сглобката или най-малко да бъде върнато на едни предходни позиции, счита Симеонов.
Той разяснява процесите в Движение за права и свободи, където през вчерашния ден за съпредседатели на партията бяха определени Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.
" Ахмед Доган споделя, че вървим по-скоро към крах на нашите западни проекти. Светът върви към повече центрове. Западните модели търпят преосмисляне и България би трябвало да бъде подготвена, тъй като е сред Турция и Русия. Той споделя, че ще бъде отговорник за това. В същото време ще имаме един отговорник за ортодоксалния евроатлантизъм и това е господин Пеевски, както и и един отговорник за връзките с Анкара - Джевдет Чакъров. Доста умно държание от страна на Доган. Той продължава да държи контрола. Ахмед Доган очевидно си показва партията като отваряне към центъра и овакантяване на етническото ". Вероятно Политическа партия и Демократична България се чудят дали да имат една листа на идните избори за европейски парламент, изясни още Първан Симеонов.
" Но би било неприятен знак да се разделят ". Логиката споделя, че най-малко за момента няма опция на това ръководство, заключи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР