Няма лесни и трудни въпроси, а такива, на които знаеш

...
Няма лесни и трудни въпроси, а такива, на които знаеш
Коментари Харесай

Учител от Спортното взе 13 победи в Последният печели, отпадна заради дзадзики

" Няма лесни и сложни въпроси, а такива, на които знаеш или не знаеш отговора “, споделя преподавателят от Спортно учебно заведение " Васил Левски “ в Пловдив Георги Неделчев. Ако допреди месец го представяха единствено като преподавател по доктрина на спорта, през днешния ден, за негова лична изненада, е измежду най-обсъжданите имена. И измежду сътрудниците си, и измежду учениците. Неделчев съумя да извоюва 13 победи в телевизионното куиз шоу " Последният печели “.

На косъм бе да вземе и 14-тата игра, само че загуби трагично от противника, с който имаха еднакъв брой точки. Въпроси, свързани с гръцката кухня, се оказаха препъникамък за опитния пловдивчанин, който отпадна след почтена борба. Въпреки това той се подрежда на второ място в историята на предаването след рекордьора, извоювал 18 победи.

" Колегите ми пишеха след всяко предаване, обадиха се познати, другари, родственици, които от дълго време не съм чувал, учениците също ме поздравяват. Дори тези, на които не преподавам, споделят: " Господине, гордеем се с вас! Велик сте “. Спират ме непознати по улиците, с цел да се снимаме. Звезден прахуляк се посипа над мен “, майтапи се Георги Неделчев, сюрпризиран от светкавичната известност след запаметяващото телевизионно присъединяване.

Това е следващото предизвикателство, което слага пред себе си, с цел да свери часовника след играта си в " Стани богат “ през 2001 година. Благодарение на присъединяване си в първия сезон на предаването, в този момент е учител в учебното заведение. Изгаря на 12 въпрос и печели 5000 лв., с които съумява да покрие образованието си в Национална спортна академия.

" Бях се зарекъл в никакъв случай да не ставам треньор, само че не знаеш какво ще ти сервира животът “, споделя Неделчев, който е някогашен играч по джудо – републикански първенец във всички възрасти – юноши, младежи, мъже. Въпреки че съумява да влезе в националния тим за мъже, взема решение да се откаже от огромния спорт. И стартира да учи за инженер. След като се дипломира, три години работи по специалността си в хранителната промишленост, само че в последна сметка спортът надвива.

Със извоюваната сума от " Стани богат “ записва треньорски профил в НСА. Завършва и стартира работа като треньор в СУ " Васил Левски “. Сега преподава главно " Теория на спорта ".

" В " Последният печели “ също гледах на себе си като на играч. Изправяш се против противник, който в действителност са въпросите. Както на тепиха постоянно би трябвало да имаш тактика, по този начин и в предаването се пробвах да си изградя такава, с цел да печеля. Харесва ми, че няма опция за подготовка, а разчиташ на моментните си познания “, изяснява Георги Неделчев.

Стараел се постоянно да натиска първи бутона и да реагира оптимално бързо, казвайки всичко, което знае по въпроса. Този психически трик разколебавал съперника.

" Бързината никога не е моето преимущество. Знам отговорите на доста от въпросите, само че ми би трябвало време да помисля. А в предаването нямаш такова. Загубих, тъй като не съумях да се сетя по какъв начин се назовава гръцкият вид на млечната салата. Елементарно, знам, че е дзадзики, ял съм я, само че сега не съумях да се сетя “, признава преподавателят.

Най-трудното, с което трябвало да свикне е това, че не вижда въпросите на екрана. За разлика от телевизионните фенове. След като попълнил  анкетата за присъединяване и го поканили за фотоси, почнал да тренира у дома със затворени очи, до момента в който жена му чете примерни въпроси.

Голяма преднина му дава втория тур – видео фрагменти от златния фонд на Българска национална телевизия, където е негова мощ. Навремето гледал цялата стратегия на националната телевизия, с годините натрупал много информация. В първото предаване имало въпрос, обвързван с българска национална музика и той съумял да познае артиста Илия Аргиров. Спечелил 40 точки на въпрос с нараснала компликация, назовавайки името на актрисата Изабела Роселини. Събрал още толкоз, откакто познал едно от най-известните творби за орган – " Токата и фуга в ре минор “.

" Добре че въпросът беше обвързван с творбата, а не с създателя, тъй като в първия миг не се сетих, че това е Бах. Натиснах бутона и за мой шанс питаха коя е творбата, а не кой е композиторът “, признава Неделчев.

В почивките водещият Орлин Горанов разказвал вицове, с цел да поддържа духа на играчите. Един епизод снимали в продължение на час и половина. С двеминутни почивки за глътка вода. Без предварителна подготовка, незабавно откакто им обяснят регламента, състезателите пробвали бутоните и конкуренцията започвала. На ден снимали 6 излъчвания.

" Убеждавам моите възпитаници, че всяко умеене и познание е належащо. На мен, да вземем за пример, доста ми оказа помощ математиката  – да се науча да проучвам съперника, да построяват тактичност и тактика “, споделя Георги Неделчев за " Уча в Пловдив ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР