Няма Кристиано Роналдо, няма Лео Меси. Най-богатият футболист в света

...
Няма Кристиано Роналдо, няма Лео Меси. Най-богатият футболист в света
Коментари Харесай

Брунеец с вуйчо султан е най-богатият футболист

Няма Кристиано Роналдо, няма Лео Меси. Най-богатият футболист в света е... Фаик Болкия. Без значение, че не е изиграл нито един професионален мач на клубно равнище. Фаик до неотдавна бе футболист на Лестър и има невероятните 20 милиарда $. Той е роден в Лос Анджелис и е племенник на султана на Бруней Хасанал Болкия, който е измежду най-богатите хора в света. Болкия бе състезател на " лисиците " в последните четири години, само че по този начин и не изигра нито един мач за първия тим. Неговият контракт изтече през това лято и не бе възобновен.

Полузащитникът с вуйчо султан избира да играе за националния тим на Бруней, където даже е създаден в чин капитан. Сега той е незает, само че умерено може да си купи съвсем всеки тим в света и да играе където си изиска.

Далеч зад брунееца е Кристиано Роналдо. Наскоро списание " Форбс " пресметна, че португалецът ще се трансформира в милиардер, в случай че извърши контракта си с Ювентус. По време на 17-годишната си кариера е проработил 650 млн. $ от заплати, а сумата ще набъбне до 765 млн. след края на договора му с Юве през 2022 година Останалите пари на Кристиано идват от спонсорски контракти. Напоследък той изкарва още милиони и от изявленията в обществените мрежи.

По неговите стъпки върви и Лео Меси, само че войната му с управлението на Барселона може да окаже въздействие на финансовото му положение. " Форбс " пресмята, че Меси ще доближи първия си милиард, в случай че извърши контракта си с каталунците. Но това наподобява все по-малко евентуално поради твърдото предпочитание на аржентинеца да напусне. В Барса той получава неприличните 8,3 млн. евро на месец.

Като настоящи спортисти първи милиардери станаха голфърът Тайгър Уудс и боксьорът Флойд Мейуедър. Кариерата на първия потегли стремително надолу, само че все пак положението му се прави оценка на над 1 милиарда $, пристигнали главно от спонсорски контракти. От своя страна Мейуедър влезе в клуба на милиардерите през 2017 година, откакто промотира самичък редица от своите мачове, генерирайки по над 25 млн. $ в 12 срещи, включително 275 млн. $ за мача си с ММА звездата Конър Макгрегър.

Ненадминат по благосъстояние измежду някогашните спортисти остава баскетболната легенда Майкъл Джордан. Освен стотици милиони от тимовете си той основава същинска бизнес империя. Още през 80-те години подписва контракт с Nike, като по-късно дружно с компанията основава личната си линия " Еър Джордан ". Неговите маратонки са най-продаваните в историята и до през днешния ден му носят доходи от 100 млн. $ всяка година.

Въздушния прави огромен удар и със закупуването на баскетболния тим Шарлот Хорнетс. През 2010 година той придобива клуба за 210 млн. $, а сега е оценен на над 1 милиард.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР