Няма конкретни доказателства, които да показват как закупените от Турция

...
Няма конкретни доказателства, които да показват как закупените от Турция
Коментари Харесай

Ердоган: Няма доказателства, че С-400 може да навреди на Ф-35 и НАТО

Няма съответни доказателства, които да демонстрират по какъв начин закупените от Турция системи С-400 могат да навредят на Ф-35 и НАТО , разгласи турският президент Реджеп Ердоган, представен от " Ройтерс " и други медии.

Отношенията сред Съединени американски щати и Турция се сринаха до ново дъно, откакто Вашингтон разгласи, че изважда Анкара от програмата за Ф-35 и настрана обмисля наказания поради закупените съветски зенитно-ракетни комплекси С-400.
 НАТО няма да интегрира купените от Турция съветски ракети в своите системи
НАТО няма да интегрира купените от Турция съветски ракети в своите системи

Столтенберг приветства договарянията със САЩ…

Ердоган направи коментара пред турските дипломати на среща в Анкара. Той има вяра, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да разреши турско-американските връзки да се " трансфорат в заложник " по въпроса за С-400.

" Няма доказателства, че С-400 по някакъв метод ще навреди на НАТО или Ф-35. По-рано доста страни закупиха тези системи, и неточно е да се пита Турция за връзките й със Запада . Покупката на С-400 от Турция е търговски ход ", счита Ердоган.

Президентът добави, че е предложил на Вашингтон да основат комисия за разискване на терзанията на Съединени американски щати по отношение на С-400.
 Израел лобирал Вашингтон да изхвърли Турция от програмата Ф-35
Израел лобирал Вашингтон да изхвърли Турция от програмата Ф-35

Като част от опити да резервира военното си предимство в района

Президентът на Турция разяснява и Сирия. Той предизвести, че Турция ще заплати по-висока цена по-късно , в случай че през днешния ден не направи нужното в Северна Сирия . През уикенда Анкара разгласи, че ще организира военна интервенция в следени от кюрдите региони източно от река Ефрат.

По-рано Турция организира две военни интервенции в Северна Сирия . Сега съгласно Ердоган страната му ще предприеме нова фаза.
 Съединени американски щати: Всяко навлизане на Турция в Сирия е
Съединени американски щати: Всяко навлизане на Турция в Сирия е " недопустимо ", Пентагонът ще го спре

Еспер: Съединени американски щати нямат желание да се откажат от сирийските кюрди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР