Няма конфликт на интереси, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е

...
Няма конфликт на интереси, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е
Коментари Харесай

Ангелкова отрича конфликт на интереси между съветник Жирардели и Юлен

Няма спор на ползи , когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е съветвал министъра на туризма, а и самата тя не знае по кое време той е станал 100% притежател на " Юлен " , разяснява Ангелкова пред БТВ.

" Жирардели беше консултант от ноември 2014 до март 2016 година за да разпространява България като туристическа дестинация на открито. Участвал е в наши тържища и изложби, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал заплащане за това ", добави Ангелкова.

Тя изясни, че той в никакъв случай не е имал достъп до информация , а е взел участие само в ревютата , където е рекламирал България като туристическа дестинация и отхвърля Марк Жирардели да е лобирал за втори въжен превоз на Банско.
 Марк Жирардели не бил консултант на Ангелкова в министерството на туризма
Марк Жирардели не бил консултант на Ангелкова в министерството на туризма

От МТ през вчерашния ден разбрали, че той е притежател на " Т.А.К. Сървисиз лимитед "

" Важно е да има лифтове , които са най-екологичният тип превоз във всичките ни планински курорти. Трябва обаче би трябвало да се случва при съблюдаване на настоящото европейско и национално екологично законодателство ", разяснява министърът на туризма.

Във връзка с разораните дюни на къмпинг " Смокиня " , Ангелкова изясни, че има повдигнати обвинявания.

" За да подсигуряваме, че няма да се унищожават дюни на плажа , с измененията в Закона за устройството на черноморското крайбрежие усилваме размера на глобите и доближават до 50 000 лева за юридически лица ", добави тя.

" Ясно е записано, че дюните не би трябвало да бъдат разрушавани . Всеки един жител без значение от собствеността е задължен да ги опазва и да се преценява със закона и в случай че извърши нарушаване, се санкционира ", разяснява Ангелкова.
 Смокиня - 1 205 квадратни метра унищожени дюни
Смокиня - 1 205 квадратни метра унищожени дюни

Огромни са вредите по дюните на Смокиня

България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на предходната година имаме над 7,2 милиарда лева доходи от интернационален туризъм. 5% е растежът на зимния туристически сезон . Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Англия.

Министър Ангелкова предвижда към 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата . " Пловдив ще бъде центърът на културните събития през тази година и ще може да покаже многообразието на нашата страна целогодишно ", разяснява Ангелкова.

Припомняме, на 16 януари стана ясно, че Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за вероятно осъществено длъжностно закононарушение. Поводът бяха мнения, които циркулираха из общественото пространство. Водещият Слави Трифонов написа обява в обществената мрежа " Facebook " с искане да види фактурите за 30-метровата кула , издигната за събитието. Тогава той съобщи, че е усетил, че " нещо не е наред ". Кметът на Пловдив Иван Тотев приветства инспекцията на прокуратурата .
 Нено Димов не знае дали има спор на ползи сред Жирардели и Ангелкова
Нено Димов не знае дали има спор на ползи сред Жирардели и Ангелкова

Жирардели посочил документи за собствеността на " Юлен "

Припомняме, на 17 декември в общественото пространство бе оповестено, че скилегендата Марк Жирардели е придобил " Юлен " през 2016 година . До скоро се смяташе, че мажоритарният дял акции се държи от притежателя на кипърската " Дюк Номинийз Лимитид " - Георгиус Георгиу.

По-късно екологът Тома Белев разгласи че към момента не се знае кой е действителният притежател на концесията " Юлен " .

Информацията пристигна в прессъобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) след среща на Жирардели с трима министри по отношение на концесията на ски зона Банско .

Правителството разпореди при осъществяване на договарянията министърът да се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България, показани с писмо до министър-председателя. Проверката си прокуратурата направи по сигнал на Зелените .
 Симеонов няма срещу и пети въжен превоз на Пирин Обновена
Симеонов няма срещу и пети въжен превоз на Пирин

Но е мъчно " под игото за Закона за горите "

Препоръката на основния прокурор бе изпратено към Министерски съвет преди месеци, само че с изключение на поръчките на някогашния вицепремиер Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова , че втори въжен превоз в Банско ще има, други дейности от изпълнителната власт не бяха подхванати.

И самият Нено Димов изясни, че концесионният контракт е сбъркан и това е станало още през 2001 година.

В началото на декември месец също по този начин излезе решението на Върховния административен съд (ВАС), с което той върна за наново разглеждане на долна инстанция делото за екологичната оценка на новия проект за ръководство на Национален парк " Пирин " .

Така се анулира решението на Министерство на околната среда и водите да няма екологична оценка .
 И Борисов схванал през вчерашния ден, че Жирардели влага у нас
И Борисов схванал през вчерашния ден, че Жирардели влага у нас

Борисов " горделив " със силата на нашите зелени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР