Няма конфликт между мен и Иван Иванов. Това изясни днес

...
Няма конфликт между мен и Иван Иванов. Това изясни днес
Коментари Харесай

Насар: Няма конфликт между мен и Иван Иванов

Няма спор сред мен и Иван Иванов. Това обясни през днешния ден европейският първенец и международен рекордьор от Ереван Карлос Насар, който дружно със старши треньора на националния тим по повдигане на тежести бяха наградени надлежно за Спортист и Треньор на месец април в обичайна анкета на Пресклуб България, съобщи кореспондент на БГНЕС. Насар завоюва европейската купа в категория до 89 кг с два международни върха при мъжете – в изтласкването 221 кг и в дуела с 395 кг. Неговото показване в арменската столица му завоюва и званието за Най-добър щангист на шампионата.


Родният гений приказва за лекуването си, като разкри, че то върви към този момент доста добре и че след пет месеца, при положително възобновяване, ще може още веднъж да подвига тежести. „ Лечението върви към този момент доста добре, само че занапред стартира. Трябва да съм деликатен, до момента в който не се възстановя изцяло. Последните прогнози на медиците са, че мога да дам още веднъж оптимални резултати след пет месеца. Но всичко зависи от мен и от това по какъв начин ще се оправя с възобновяване, тъй като визията за тренировки ще бъде към този момент радикално друга “, стартира той.

Иванов добави по тематиката: „ Ситуацията ще се обясни по-ясно след събаряне на гипса. Когато го смъкна, тогава ще забележим защо иде тирада. Ще стартира рехабилитация с плуване и последователно натоварване. Трябва да бъде доста деликатен, тъй като ахилесът е доста внимателно място. Той поема цялата тежест на тялото “, сподели наставникът на националите, като приказва и за съвещанието на Управителния съвет, на което удостовери, че са изяснени цифрите, които се дължат към Министерството на младежта и спорта и частниците. „ На Управителния съвет съвсем на 100% се изясниха цифрите, които се дължат. Планът за погашение към Министерство и частниците – по отношение на подготовката, отиваме на място, което ще бъде идващият лагер, от 4 юни, и естествено ще обърнем внимание на по-младите състезатели, на които им следва Европейско в Молдова и Румъния. Ще се обърне внимание на тези, които имат късмет за квоти. Лагерът ще бъде на Нови Извор “, разясни Иванов по отношение на лагера на 4 юни.

Насар разсея всевъзможни спекулации по отношение на раздор във взаимоотношенията му със старши треньора. „ Не е имало персонален спор, просто аз избирам да си упражнявам с персоналния треньор, както е било до момента. Имам си мое мнение къде да упражнявам, няма спор, не сме скарани с Иван Иванов “, показа той, а самият Иванов съобщи: „ Специално при Карлос, методът към него, той в никакъв случай не е стоял в лагерна конюнктура повече от 30-40 дни. Аз на всички се пробвам да обясня, че е малко по-различен от останалите състезатели. Той е голям гений, който фактически реализира начертаните цели “.


„ Съветвам се с националните треньори. За да върви спортът, би трябвало да има схващане. Трябва да работим дружно, както сме го правили до момента, и както ще го вършим и в бъдеще, резултатите са налице. Не мисля, че има някой, който е срещу това нещо, и че е негова работа “, добави Насар, а Иванов акцентира: „ Спортът е самостоятелен. Той е огромен гений, реализира малко по-лесно нещата. При други би трябвало повече работа. Той е доста образован механически, до момента в който при други не е по този начин, компенсира се с повече труд. Карлос от 12-годишен е в националния тим, тъй че нещата са подредени “.

Европейският ни първенец от Ереван призна, че може и да не се яви за кантар на Световното състезание в Рияд през септември. „ Може и да не се явя за кантар на Световното, ще преценим кое е най-хубаво за моето здраве “.

Иванов се върна още един път на Управителния съвет, като съобщи, че споразуменията са били утвърдени от УС, а към родната федерация има интерес от две компании. „ Бяха изяснени нещата по какъв начин да бъдат направени. Споразуменията бяха утвърдени от УС, следва президентът Ариф Маджид да подпише съглашение със съответния заемодател. Появиха се две компании, които желаят да спонсорират Българската федерация, при едната ще стане ясно напълно скоро, до седмица “, приключи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР