Няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, а само партии

...
Няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, а само партии
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало

Няма коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а единствено партии които не считат, че би трябвало да се лишава правото на избор на технология за гласоподаване на жителите. Като резултат от неприятното политическо говорене разделихме обществото на 2 половини - едната не има вяра на машините, другата - на хартията. Това сподели пред NOVA зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев във връзка измененията в Изборния кодекс.
 
Двете изборни технологии имат дефекти и преимущества, уточни някогашният вицепремиер. И изясни, че това важи за всеки метод за гласоподаване. " Има партии, които считат, че жителите би трябвало да избират по какъв начин да гласоподават. Друга коалиция няма ", отвърна той, запитан дали има хартиена коалиция. изясни, че гласуването би трябвало да е такова, че хората да имат доверие, че гласът им е регистриран вярно, а не е откраднат. 
 
Дончев изрече учудване си от говоренето на Кирил Петков и неговите спекулации. Оказва се, че до момента в който Петков е приказвал за Мариците и ТЕЦ-овете едно, по друга телевизия негов министър е споделил друго.
 
Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че по личните му наблюдения, той оставал с усещането, че сякаш партиите не желаят да ръководят. Той се ангажира с процентна прогноза какъв брой е евентуално да има постоянен кабинет в границите на това Народно заседание.
 
Но уточни, че би трябвало да има не някакво, а държавно управление със солидна поддръжка. Аз съм бил какъв ли не, само че за министър-председател или не ми е пристигнало времето, или е минало, отвърна Дончев, запитан дали би могъл да е претендентът на ГЕРБ за министър председател.
 
Томислав Дончев още веднъж повтори, че няма коалиция сред ГЕРБ,  БСП и Движение за права и свободи, тъй като е идеологически невъзможна и единствено ще докара още възмущение в обществото.
 
Той означи, че са вероятни предварителни парламентарни избори. Според него е доста рано да се афишира име за претендент за кмет на София. " Има една година до локалните избори, до тогава има да се случат доста неща ", сподели той. Ротации ще има освен в София и Бургас, само че Дончев не уточни къде.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР