Няма кандидати за председател на Административен съд София-област (АССО). Това

...
Няма кандидати за председател на Административен съд София-област (АССО). Това
Коментари Харесай

Няма кандидати за председател на Административен съд София-област

Няма претенденти за ръководител на Административен съд София-област (АССО). Това откри инспекция на „ Лекс “ в уеб страницата на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Срокът за подаване на документи изтече в петък, само че оферти за нов началник на АССО не са постъпили.

Мандатът на сегашния ръководител Мария Попова изтича на 12 юни. Тя е отпред на АССО от 2013 година, като през 2019 година беше избрана отново на поста.

Очаква се на съвещанието си във вторник Съдийската гилдия да дефинира краткотрайно изпълняващ функционалностите административен началник. Практиката на кадровиците е за подобен да бъде посочван актуалният началник, т.е. по всяка възможност Мария Попова ще продължи да извършва управителните функционалности до избора на нов.

В АССО работят 14 съдии, в това число и управлението. След промените в Административнопроцесуален кодекс от края на 2018 година съдът преглежда и делата против актове на Комисията за контролиране на известията, на Комисията за защита на конкуренцията, на Комисията за финансов контрол, на Съвета за електронни медии, по Закона за частните правосъдни реализатори, състезанията за нотариуси и др.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР