Няма какво да се лъжем или да говорим завоалирано –

...
Няма какво да се лъжем или да говорим завоалирано –
Коментари Харесай

Има 3 вида мастурбация, а една от тях е опасна

Няма какво да се лъжем или да приказваме завоалирано – всеки човек мастурбира – даже и тези, които не си го признават! Без значение дали имаме половинка или сме сами от много време, то това да си доставим сами наслаждение от време на време е доста прелестно!

Но по какъв начин ще реагирате, в случай че научите, че мастурбацията в действителност е доста рискова! Поне това споделя андрологът доктор Хизри Хизриев.

Като начало дано разбираем какво съставлява андрологията. Коренът й идва от гръцки: αντρας, andras – „ мъж “ и logos – „ слово “, „ просвета “. Това е здравна просвета, учеща структурата, функционалностите и болесттите на мъжката полова система и изключително стерилитета при мъжа.

Може да се каже, че андрологията съставлява мъжкия еквивалент на гинекологията, която се занимава с медицинските проблеми на женската репродуктивна система

„ Мастурбацията въздейства по необикновен метод върху качеството на живота на всеки мъж и жена “, съобщи докторът.

Според него рискова е обсесивната мастурбация, при която се твърди, че концепцията за самозадоволяване се постанова на човек извън срещу неговата воля. 

В допълнение, лекарят класира дезадаптивната мастурбация като патогенен вид. „ Дезадаптивната мастурбация съставлява вид на самозадоволяването, който не може да бъде заимствуван с сътрудник “, посочи експертът.

„ За да построи връзки, семейство, да има деца и по този начин нататък, най-често човек е тласкан от хормони и стремежи. Ако го потискаме по някакъв различен метод (в случая мастурбацията), този тип мастурбация води до обстоятелството, че мъжът или дамата, които би трябвало да се срещнат, да основат семейство, да изградят своя взаимен полов живот - вместо това те мастурбират.

А по-страшното е, че самозадоволявайки своите полови потребности те не виждат смисъл да търсят различен човек и мастурбацията ги устройва “, предизвести доктор Хизриев.

Андрологът класифицира естествените типове мастурбация като предпубертетна – когато има лек прилив на надбъбречни хормони.

Вторият вид мастурбация се демонстрира най-често в пубертета, когато се следи вторият прилив на хормони и ви разрешава да се запознаете с вашите ерогенни зони.

Третият и най-опасен тип мастурбация е т. нар, „ заместваща “ – когато човек самичък запълва празнотата в интимния си живот.

„ Ако продължите прекомерно дълго с третия тип мастурбация, то след време може даже да не търсите, а и да не желаете да имате човек до себе си! Това към този момент е в действителност рисково “, безапелационен е експертът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР