Няма какво да криете - кухнята въобще не е едно

...
Няма какво да криете - кухнята въобще не е едно
Коментари Харесай

Учените разкриха кои са най-мръсните места в кухнята!

Няма какво да криете - кухнята изобщо не е едно от най-чистите места в къщата. Готвенето и печенето генерират доста нечистотия, която по-късно се натрупва в труднодостъпни кътчета. И там се дебнат всевъзможни паразити и инсекти, които единствено чакат да се почерпят с останки от храна!

Дори група от експерти се зае да изследва и откри кои са най-мръсните места в кухнята, за които огромна част от нас надали подозираме.

Разберете кои места в кухнята са най-мръсните.

Който е мислил, че най-вече бактерии има на тоалетната седалка, доста бърка. Кухните гъмжат от рискови микроби, тъй че измиването на ръцете преди хранене и по време на готвене е толкоз значимо! По-долу сме описали изрично най-мръсните места в кухните.

Хладилник

Сложете ръка на сърце и се замислете - какъв брой постоянно миете хладилника? Мръсотията по рафтовете и вратите на хладилника не е единствено въпрос на хармония. Той е цялостен с рискови бактерии, открити в отворени пакети с храни - изключително сурово месо! Не по-малко внимание би трябвало да се обърне на уплътненията, които нормално са доста мръсни и цялостни с трохи и останки от храна. Също по този начин не забравяйте да почистите добре дръжката на вратата. В последна сметка я докосвате няколко пъти дневно с ръце, цялостни с бактерии и вируси.

Мивка

Мислили ли сте, че мивката се „ почиства сама “ при миене на съдове? Нищо сходно! Влагата и разлагащите се останки от храна са идеална среда за бактерии и притеглят нежелани наематели под формата на хлебарки. Освен това рядко почистваната мивка стартира да мирише доста неприятно след известно време. Поне един път седмично почиствайте мивката със мощен препарат.

Гъба за миене на съдове

Дали вярвате или не, само че това място е едно непоносимо местообитание за бактериите. Знаете ли, че кухненските гъби за миене на съдове съдържат повече бактерии, в сравнение с човешките изпражнения? Не забравяйте да ги сменяте най-малко на всеки две седмици или един път седмично, в случай че ги употребявате постоянно! Повтаряме - ДА ГИ СМЕНЯТЕ, а не да се пробвате да ги измивате за ново прилагане и с цел да спестите някакви дребни стотинки.

Кухненски шкафове

Пържещата лой и прахуляк, които циркулират във въздуха се утаяват върху вратата и дръжките на вратите на кухненските шкафове. Също по този начин не забравяйте за вътрешността на шкафовете - трохите самун, брашното, крупите или ориза притеглят молци и други насекоими. Там също прониква и се настанява лой и прахуляк, колкото и компактно да са затворени те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР