Няма какво да кажа. Каквото има да кажа, ще го

...
Няма какво да кажа. Каквото има да кажа, ще го
Коментари Харесай

Експертиза разкри как е бил застрелян Наско от Виноградец

Няма какво да кажа. Каквото има да кажа, ще го кажа в съда. Няма да преча на следствието. С тези думи Лазар Влайков мина около публицистите, окупирали залата в Окръжен съд - Пазарджик, където започна делото за мярката за неотклонение на някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември, оповестява trafficnews.bg Той бе упрекнат за нещастието във Виноградец, когато по време на детско празненство с неговия револвер беше убит човек при към момента неизяснени условия.

Миналия петък Пазарджишкият областен съд освободи Влайков от ареста и му наложи по-леката мярка – домакински арест. Срещу това определение на районните магистрати Окръжна прокуратура в Пазарджик е внесла митинг в съда. Разследването за убийството на 47-годишния ресторантьор Наско Тонкев продължава.

Междувременно в съда стана ясно, че съдебно-медицинската и химичната експертиза са пристигнали нощес и съгласно нея и по Влайков, и по детето има идентични микрочастици по ръцете и облеклата. По Наско са открити също частици, само че не същите.

Според здравната експертиза раната е от лява ръка към гръден панер. Стреляно е от ляво надясно, от долу нагоре. Т.е. детето е било от лявата страна на Наско.

Според прокурора има противоречие в показанията. Няма по какъв начин Наско да е дал револвера на Юри, защото няма нагар и частици по ръцете. От разпечатки се вижда, че Влайков е звънял 15 пъти на жена си, което допуска, че тя даже не е била в кръчмата, а в това време тя дава пояснения. Прокурорът добави, че Влайков е публично рисков, може да се укрие и да манипулира очевидците.

Според адвокатката на Лазар Влайков Юри и Влайков стреляли с газов револвер преди да отидат в ресторанта и по тази причина са с идентични частици. Майката на детето удостоверява това в показанията си.

Цветана Цветанова - майката, и бащата на Юри пред проверяващите описват, че умрелият дал револвера на детето, а що се отнася до алкохола, адвокатката счита, че промилите не съответствали на пияно положение. Според прокурора на делото обаче всичко е противоположното. Наско нямал нагар и такива частици като детето и Влайков.

Според Панкова няма по какъв начин Влайков да се укрие - имал трудова ангажираност. Имал земеделска зема, грижел се за фамилията си, татко му бил неработоспособен. Не можел да влияе и върху очевидците, защото бил под домакински арест.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР