Няма каквито и да било аргументи нито за т.нар. съдебна

...
Няма каквито и да било аргументи нито за т.нар. съдебна
Коментари Харесай

Гешев: Няма аргументи за отстраняването на главния прокурор

Няма каквито и да било причини нито за така наречен правосъдна промяна, нито за така наречен премахване на основния прокурор. Това сподели обвинител номер едно Иван Гешев пред медиите, преди съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет, на което ще се прегледа всъщност предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение от служба на основния прокурор.

Откритост и гласност прокуратурата дава задоволително, само че е време неприкритост и гласност да дават и българските политици, тъй като решенията им ще заплащат българските жители, сподели Гешев.

" В рамките на предишното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет разбрах, че по право вземам участие във Висшия правосъден съд, а не във Висшия правосъден съвет. Разбрах, че прокуратурата е централизирана. Разбрах, че надали не прокуратурата управлява правосъдното разследване, а не съдът. Разбрах, че прокуратурата, а не Министерство на вътрешните работи разкрива закононарушения. Прокуратурата има законодателна самодейност. Да подариш разкази на Йовков и Вазов на неправителствена организация представлява враждебно и надменно отношение към неправителствени организации. Очаквам да повиша равнището си на обща просвета и правни познания. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. И то щеше да е тъжно за българската държавност. В името на българската държавност се надявам министърът на правораздаването, вместо да обикаля телевизионните студия и най-вероятно да декларира погрешни изказвания с искрено политически темперамент, които уронват престижа на правосъдната власт и по този метод засягат всеки един български жител, да съобщи изказванията си в пленума на Висш съдебен съвет, а не да мълчи ", уточни основният прокурор. Той още веднъж прикани министър Йорданова и ръководителя на ПГ на " Демократична България "  Христо Иванов на диалог по тематиката за господство на закона, правовата страна и правата на индивида.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР