Няма как всички автобуси да бъдат с колани. Не трябва

...
Няма как всички автобуси да бъдат с колани. Не трябва
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова: Няма как всички автобуси да бъдат с колани

Няма по какъв начин всички рейсове да бъдат с колани. Не би трябвало да позволяваме такива операции в обществото. Най-малкото не може да оборудваме рейсовете от градския превоз с колани. Автобусите, създадени преди 2008 година, няма по какъв начин да бъдат оборудвани с колани, тъй като за тази цел би трябвало да се смени цялостната им структура

Това съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза.

Тя добави, че при всяко проведено пътешестване превозвачът подписва контракт с лицето, което провежда въпросното пътешестване, след което се издава фактура за транспорта.

,,Именно тази фактура е застраховката на пътниците'', уточни Милтенова.

,,Обезщетенията за всички потърпевшите по първични сметки биха възлезли към 4-5 милиона лв. поради размера на катастрофата'', разгласи нейният събеседнки в студиото юристът по застрахователто право Николай Димитров.

Относно коланите той разяснява, че когато даден рейс е оборудван с колани, то е наложително те да бъдат употребявани.

,,Лесно е да се оборудват рейсовете с колани, само че кой ще следи за този надзор? Когато няма действителен надзор, това би било безсмислено'', уточни още юрист Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР