Няма как Русия да бъде заплаха за националата сигурност на

...
Няма как Русия да бъде заплаха за националата сигурност на
Коментари Харесай

Антон Кутев иска България да е мост между Русия и Европа

" Няма по какъв начин Русия да бъде опасност за националата сигурност на България " , съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев. Той посочи, че от отчета на правителсвтото не излиза наяве, кое в държанието на Русия е опасност за страната ни.

По думите на Кутев отчетът е тесногръд и не изчерпва позицията и ролята на Русия в връзките сред Русия и Европа и сред Русия и НАТО. " Констатациите са е дностранчиви и подобен прочит няма по какъв начин да е същински ", сподели още той.

 Не Русия, а престъпността е по тематиката за сигурността съгласно Българска социалистическа партия
Не Русия, а престъпността е по тематиката за сигурността съгласно Българска социалистическа партия

Документи за " Грипен " били просто информация

Относно сигурността на страната , Кутев акцентира, че главните ни съперници са терористичните организации и това е значимо да се разбере за отбранителната теория на страната ни.

" Тероризмът е това, което тормози актуалния свят. По отношение на него Русия не е на страната на тероризма, а от нашата страна - на барикадата ", изясни зам.-председателят на политическата група.

Той напомни, че точно Русия е била страната, която се е присъединила интензивно в битката с Ислямска страна и на моменти е имала доста по-резултатни дейности, в сравнение с всички обединени сили на НАТО .

 Русия е опция, а не опасност за България, написа Нинова във Facebook
Русия е опция, а не опасност за България, написа Нинова във Facebook

Лидерът на Българска социалистическа партия съпоставя изявленията на европейски водачи и на българския министър председател

По думите му, с цел да не е е дностранчив отчетът, трябвало е да се каже и, че Русия може да бъде мощен фактор в битката с тероризма и, че всички като европейски сили имаме интерес този фактор да работи дружно с нас.

" Никой не отхвърля нашата евроатлантическа принадлежност , само че с Русия имаме сходни езици, история, вяра, просвета ", установи Кутев.

Според него това е задоволително съображение за България да бъде мост във взаимоотношенията сред Европа и Русия.

" С този отчет се слагаме в обтегнати връзки с основен сътрудник за България . Имаме интерес от положителни връзки с Русия поради доставките на на ниска цена газ, енергетиката ни е обвързвана значително с Русия , тя е един голям пазар, който ни интересува и можем да бъдем мост сред Русия и Европа ", сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР