Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде

...
Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде
Коментари Харесай

Валентин Радев: Няма как на всяка дупка да сложим полицай

Няма по какъв начин на всяка дупка да има служител на реда. Но на всички места ще дадем наставления. Там, където полицията види, че има нарушена пътна конюнктура и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме. Това увери вътрешният министър Валентин Радев. Той заяви, че е разговарял с сътрудника си по районното развиване Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата, съобщи Нова телевизия.

В сряда Радев се срещна с кметовете и на обитаемоте места в Плевенска област, както и с управлението на локалната полиция. Една от тематиките е била настояването на общините за дежурен служител на реда 24 часа в денонощието.

" Ние не можем да сложим дежурен на всички места. Професионалното управление е направило карта. Ще има ситуирани мобилни екипи ", посочи той. И увери, че регионите, в които няма дежурен контрольор, ще имат достъп до полицейска услуга когато и да е.

На срещата е била разисквана и обстановката с камерите по пътищата.

" Моят акцент беше събираемостта на санкциите. Хората би трябвало да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и до момента с наличните камери успявахме да откриваме нарушаванията ", разясни Радев.

Той разяснява и проблема с частните охранителни компании в дребните обитаеми места: " Всички подлагат на критика Министерство на вътрешните работи, само че желаят полиция. Това не е неприятна процедура. Нека е ясно едно - частните охранители единствено ще оказват помощ, а полицията ще прави работата ".

Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките управляващи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР