Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде

...
Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде
Коментари Харесай

Няма как до всяка дупка да има полицай, обяви министърът на вътрешните работи

Няма по какъв начин на всяка дупка да има служител на реда. Но на всички места ще дадем наставления. Там, където полицията види, че има нарушена пътна конюнктура и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме ". Думите са на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, представен от " Нова телевизия ".

Нареждането до всяка дупка да има служител на реда, който да предизвестява водачите, до момента в който тя бъде запълнена, пристигна през вчерашния ден от премиера Бойко Борисов на изключително съвещание на държавното управление. Любопитното е, че Радев участва на събирането, където е направена рекомендацията, само че в стенограмата от съвещанието не е маркирано да не се е съгласил с премиера.

Днес министърът разгласи, че е разговарял с сътрудника си Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата. Коментирайки тематиката с камерите по пътищата министърът уточни, че акцентът би трябвало да е в събираемостта на санкциите.

" Хората би трябвало да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и до момента с наличните камери успявахме да откриваме нарушаванията ", разясни Радев.

Днес той се срещна с кметовете на обитаемоте места в Плевенска област, както и с управлението на локалната полиция. Една от тематиките е била настояването на общините за дежурен служител на реда 24 часа в денонощието.

" Ние не можем да сложим дежурен на всички места. Професионалното управление е направило карта. Ще има ситуирани мобилни екипи ", посочи Валентин Радев. Министърът увери, че регионите, в които няма дежурен контрольор, ще имат достъп до полицейска услуга когато и да е.

По мотив полемиките за включването на частните охранители в битката с престъпността, Валентин Радев изясни, че те единствено ще оказват помощ, а полицията ще прави работата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР