Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде

...
Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде
Коментари Харесай

Валентин Радев: Няма как на всяка дупка да сложим полицай

Няма по какъв начин на всяка дупка да има служител на реда. Но на всички места ще дадем наставления . Там, където полицията види, че има нарушена пътна конюнктура и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме. Това увери вътрешният министър Валентин Радев . Той заяви, че е разговарял с сътрудника си по районното развиване Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата, съобщи Нова телевизия.
Радев се срещна с кметовете и на обитаемоте места в Плевенска област, както и с управлението на локалната полиция. Една от тематиките е била настояването на общините за дежурен служител на реда 24 часа в денонощието.
" Ние не можем да сложим дежурен на всички места . Професионалното управление е направило карта. Ще има ситуирани мобилни екипи ", посочи той. И увери, че регионите, в които няма дежурен контрольор, ще имат достъп до полицейска услуга когато и да е.
На срещата е била разисквана и обстановката с камерите по пътищата.
" Моят акцент беше събираемостта на санкциите. Хората би трябвало да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и до момента с наличните камери успявахме да откриваме нарушаванията ", разясни Радев.
Той разяснява и проблема с частните охранителни компании в дребните обитаеми места: " Всички подлагат на критика Министерство на вътрешните работи, само че желаят полиция. Това не е неприятна процедура. Нека е ясно едно - частните охранители единствено ще оказват помощ, а полицията ще прави работата ".
Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките управляващи.
Припомняме, че през вчерашния ден (19 март) министър председателят Бойко Борисов свика оперативно съвещание на държавното управление, на което бяха разисквани противодействието на битовата престъпност и положението на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон.
На него министър-председателят даде някои решения по отношение на запълването на дупките по пътищата.
„ Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците – от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада. Обърнете внимание, Нанков, изключително по скоростните пътища. Където дават отговор общините, ще им помогнете да вземат ограничения. Вижте и горещото преработване. Но отворят ли се такива дупки, стартирате от кмета ", посъветва Борисов.
" Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който не се запълнят . Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота. И след това им обяснявате, че в общи линии още година ще е по този начин, до момента в който влезе ТОЛ системата. Пътищата като километри са ни доста, парите за поддръжка са малко. Влезе ли ТОЛ системата, аз съм уверен, че най-малко милиард – милиард и половина доходи ще се генерират, които ще отидат за поддръжка ", безапелационен бе още министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР