Няма как да свършим работа без да се разбираме, но

...
Няма как да свършим работа без да се разбираме, но
Коментари Харесай

Премиерът увери лекарите, че ще ги чува по-добре“

Няма по какъв начин да свършим работа без да се разбираме, само че няма по какъв начин да се разбираме, в случай че не се чуваме , тъй че тези срещи, които направихме и съм сигурен, че предстоят още, бяха извънредно потребни, с цел да схвана какво тъкмо ви тормози, сподели още той, визирайки срещите, които се състояха предходната седмица за разискване на опциите за гратисен интервал за изписване на антибиотици на хартиена рецепта. По думите на премиера срещите са били потребни, с цел да разбере какво тъкмо тормози заинтригуваните страни. Както видяхте, аз нямам проблем да кажа, че нещо може да се промени или отсрочи, стига да е ясно, че имаме една обща цел и въпросът е по какъв начин да го създадем по-добре, сподели още Денков.

Премиерът увери лекарите, че " ще ги чува по-добре ". Днес беше голямо наслаждение да приемем и бюджета на НЗОК , добави той и добави, че е било впечатляващо, че мненията на сътрудниците в тристранния съвет са били доста позитивни.

По-рано през днешния ден държавното управление одобри Решение за одобрение на план на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година, в който се плануват 8 163 353,1 хиляди лева доходи и прехвърляния общо.

Участниците във форума бяха поздравени от името на президента Румен Радев, от името на ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов, от името на шефа на НЗОК Станимир Михайлов и други

Директорът на Изпълнителната организация " Медицински контрол " Иванка Динева сподели пред участниците във форума, че е внесла предложение до министъра на опазването на здравето за връщане на методологичните функционалности на организацията, които са били отнети преди време. Надявам се, в случай че предлагането бъде признато, да стартираме да си партнираме по логичен метод, тъй като не считам, че назиданието е потребна форма на връзка и на другарство сред институциите, сподели още Динева.

Темата " Политики в опазването на здравето " допуска спор за другите модели в света и е ясно, че когато приказваме за здравни системи, няма повсеместност, сподели Десислава Тальокова, шеф на фондацията " Америка за България ". Системите си наподобяват по високия публичен авторитет на здравната специалност, по емпатията към пациента, по безкомпромисно високото качество на здравното обучение, по солидни обществени и частни вложения в научни действия, по съответна и високотехнологична здравна инфраструктура, по политическа воля и кураж, сподели още тя.

Конгресът ще продължи и на следващия ден. В рамките на форума участниците ще разискват профилактиката на сърдечно-съдовите болести и тяхната предварителна защита, европейския и националния антираков проект, интернационалните политики и модели на финансиране и други

В последния панел, в който ще се разискват политиките и моделите на финансиране в опазването на здравето в България, се чака да вземат участие депутати, министрите на финансите и на опазването на здравето Асен Василев и проф. Христо Хинков, представители на НЗОК, на БЛС и други, които след полемиките да подпишат Меморандум за съдействие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР