Няма как да сме равнодушни след поредния неуспех да се

...
Няма как да сме равнодушни след поредния неуспех да се
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Няма как да сме равнодушни след поредния неуспех да се реши политическата криза

Няма по какъв начин да сме равнодушни след следващия крах да се реши политическата рецесия в страната. Това сподели в декларация от трибуната на Народното събрание Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

„ Такава рецесия най-новата ни история не помни. Може да погледнем на нея с вярата, че получаваме най-мъдрите уроци. Важно е да извлечем най-правилните поучения и да трансформираме рецесиите в нови благоприятни условия. Обещахме да сме задоволително виновни и да поставим старания за основаване на държавно управление. Днес всеки депутат би трябвало да отговори пред себе си дали бяха положени всички старания за решение на политическата рецесия, дали Народно събрание работи с дневния ред на обществото. Добре е всеки да се даде сметка, че хората не желаеха избори, а да се решат най- значимите им проблеми. Трябва да признаем, че Народно събрание не съумя “, добави още Мустафа Карадайъ.

„ Липсата на разговор е водеща. Голяма част от политиците са изгубили способността да водят подобен. Вторачили са се в упорните точки. Ние сме представители на целия български народ. Ако народът би трябвало да живее дружно, същото се отнася и до нас, които сме в Народно събрание. Политическите сили можеха да реализират триумф посредством почитание и примирение към съперниците. Президентът даде задоволително време на политическите сили, с цел да намерят път едни към други “, означи Мустафа Карадайъ

„ Не постигнахме триумф и не излъчихме постоянно държавно управление, не се справихме с политическата рецесия. Цените не престават да порастват и да се усилват хората, които изнемогват.  Отново отиваме на избори, само че се надяваме, че отиваме с научени  уроци и подготвени още в предизборната акция да проявим готовността си за разговор. Политиката е на първо място отговорност. Решаването на проблемите и основаването на положително бъдеще е отговорност на всички органи и институции в страната. Отговорност би трябвало да проявят и всички български жители с изборни права. Важно е всеки да уточни партията или обединението, която може да съставлява неговите ползи. Всеки български жител би трябвало да е деен и да гласоподава “, добави още Мустафа Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР