Няма как да си предприемач, ако нямаш каузите, социалната отговорност,

...
Няма как да си предприемач, ако нямаш каузите, социалната отговорност,
Коментари Харесай

Предприемачът Борис Колев: Времето е най-ценният ресурс

" Няма по какъв начин да си бизнесмен, в случай че нямаш идеите, обществената отговорност, мисленето за това, че всички би трябвало да печелят – и хората, и екипите. Няма по какъв начин да си бизнесмен без да мислиш за другите ". Това сподели предприемачът Борис Колев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “

За да бъде сполучлив един бизнесмен, той би трябвало да има мощен екип зад себе си. " Предприемач без екип си е занимание, каквото и да тръгнеш да правиш. Като бизнесмен си индивидът, който би трябвало да направи екипа и да го структурира по този начин, че той да е сполучлив “, съобщи Колев.  

Каузата за всеки план е значима, с цел да въвлече екипа и той да даде всичко от себе си, изясни той. " Във всеки един план има доста явен смисъл за какво го вършим, по какъв начин ще промени България, по какъв начин ще променим средата. Хората идват при нас, тъй като в действителност виждат, че вършим смислени дела. Важен е резултатът, който реализираме “, акцентира предприемачът. 

" Ако работиш в интерес на обществото, то ти оказва помощ, без да искаш. Ако правиш нещо положително за хората, те са твоят маркетинг на процедура, те са тези, които те поддържат “, означи още той.  

По думите му не капиталът е най-съществен за пускане на нов бизнес, а времето, което един млад бизнесмен може да вложи. " Това е първата стъпка на предприемачеството. Невинаги би трябвало да се вземат пари и не всеки път то зависи от пари. То зависи в стадий, в който би трябвало да пораства, да купиш машини или някакво съоръжение, парцели или други активи, само че на процедура първоначално ти и твоите другари или екипът, който съберете, в действителност имате времето, което е най-ценният запас “, изясни Колев. 

Предприемачът не стопира да се образова през целия си живот, с цел да бъде настоящ с времето и нишите на пазара. " Любопитството е това, което те кара да се движиш напред. При младежите любознанието е по-високо, с годините множеството хора го губят.  

Изкуственият разсъдък от ден на ден навлиза и в областта на предприемачеството. Той е " умният помощник “, който икономисва доста време, което е най-ценният запас за бизнесмена, уточни Колев. 

Предприемаческата екосистема в България съгласно него се развива доста добре. " Малко по малко просто би трябвало ние сами да си преодолеем логиката на психиката. Ако имахме малко повече самочувствие, доста по-бързо щяхме да вършим световни неща. Самочувствието е едно от нещата, които доста ни липсват, и познания. В момента страната и никой не влага в акселераторски стратегии “, съобщи Колев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР