Няма как да се стигне до конституционна промяна без ДПС

...
Няма как да се стигне до конституционна промяна без ДПС
Коментари Харесай

Георги Ганев : Не сме мамили избирателите си, правим голям компромис

Няма по какъв начин да се стигне до конституционна смяна без Движение за права и свободи и няма по какъв начин Движение за права и свободи да не дойдат с тези хора, които са пристигнали на тези диалози. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев в предаването " Денят ON AIR ".

По думите му по какъв начин ще се отрази този " компромис ", зависи от това по какъв начин ще се оправи държавното управление с работата си. Ако не успее да извърши дилемите си, ще заплати висока политическа цена, счита депутатът.  

Според Ганев " " не е измамила гласоподавателите си.  

" Ние не сме споделили, че в никакъв случай, при никакви условия, за нищо на света... Не схващам себе си като човек, измамил гласоподаватели. Това, което направихме, е да помолим нашите симпатизанти да създадат един огромен компромис ", изясни Ганев.  

По думите му на държавното управление няма да му е елементарно.  

" Големи тествания предстоят и доста работа има да се свърши и в изпълнителната власт, и в законодателството ", акцентира Ганев. 

Той разяснява и изострените връзки на обединението ПП-ДБ с президента Румен Радев. Депутатът разясни, че президентът не е удовлетворен от това, че ще има постоянно държавно управление, което свива доста пълномощията на президента.  

" Ще би трябвало да се прибере до дребните пълномощия на държавен глава, когато има постоянен кабинет. Сигурно е мъчителен този развой ", сподели гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че не президентът е този, който би трябвало да се произнася по тематиката кой е предал националния интерес.  " Доколкото това определение влиза в някакъв юридически подтекст, за това би трябвало да се произнесе съдът ", посочи Ганев.

Според него, това че всички зам.-министри от служебното държавно управление са отстранени, е издирван резултат, който ще затрудни работата на новия кабинет.  Ганев съобщи, че новата власт ще направи одит в работата на служебното държавно управление.

" Би било доста рационално да бъде изработен одит на техните прародители. Допускам, че е допустимо да се окажат осъществени неща от подозрително политическо естество ", разяснява той и даде образец с желае към " Газпром " за спрените доставки за синьо гориво.  

Активността на главния прокурор Иван Гешев гостът нарече " аномално държание ", което крие зад себе си политически игри. 

По отношение на новия бюджет, той счита, че има запаси, които да оказват помощ за това дефицитът да бъде арестуван до 3 %. Така да вземем за пример, близо 850 млн. лв. могат да се приберат от дивидентите на държавните сдружения, като се чакат евентуално и по-високи от заложените доходи на митниците и от Данък добавена стойност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР