Няма как да се обясни на родителите и на обществото,

...
Няма как да се обясни на родителите и на обществото,
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Предложението ни за един учебник по предмет за всеки клас ще улесни учителите

Няма по какъв начин да се изясни на родителите и на обществото, че едно дете на 3 или 4 години може да е без маска, а едно дете на 5 или 6 години би трябвало да е с маска в детската градина. Смятам, че тази полемика би трябвало да продължи и Министерството на образованието би трябвало да откри най-оптималното решение. " Това съобщи по БНР националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Комисията по образованието и науката Ирена Анастасова, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

По тематиката за подготовката на образователната година Анастасова съзря проблем в това, че здравните управляващи имат едни условия, а учебните управляващи, които са най-близо до децата и най-добре виждат какво се случва, имат друго виждане, и тези две позиции не постоянно се срещат.

" Има какво да се желае, постоянно има какво да се направи повече. Можеше да се оборудват класните стаи с ултравиолетови лампи. Можеха и да бъдат отпуснати средства за присъственото образование, още повече, че една огромна част от учебните заведения поеха присъственото образование във времето, в което го имаше за сметка на личните си бюджети. И досега нямат отпуснати целеви средства, с цел да могат те самите да закупят такива лампи или да закупят други уреди и материали, които ще им оказват помощ при реализирането на условието за здравословни условия за работа на децата ", уточни Анастасова.

" Българска социалистическа партия предлага да има един учебник по предмет за всеки клас. В последните години процесът на избор на учебник беше извънредно либерализиран и на процедура учителите избират всред пет, шест или седем учебника, което никога не усъвършенства качеството на образованието. Единият учебник, от една страна, ще улесни учителите, въпреки това, ще уеднакви това, което учат всички деца в България ", показа законопроекта на левицата Ирена Анастасова в предаването " Преди всички ". Тя акцентира, че предлагането планува запазването на актуалната процедура по желание на учебник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР