Няма как да се измери колко жестоко е едно престъпление.

...
Няма как да се измери колко жестоко е едно престъпление.
Коментари Харесай

Хинков: Няма как да измерим жестокостта на престъплението

Няма по какъв начин да се мери какъв брой грубо е едно закононарушение. Съдебният доктор преценя обстоятелствата във връзка с телесните повреди по ясни инструкции.

Това съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков директно преди съвещанието на отрасловата парламентарна комисия по случая с измъчваното момиче от Стара Загора.

„ Категориите лека междинна и тежка телесна щета са написани задоволително добре. Съдията събира всички останали обстоятелства към осъщественото закононарушение, преценя жестокостта, с която е осъществена, което не може да бъде операционализирано “, разяснява пред публицисти преди началото на заседанието  министър Христо Хинков.

Той отговори на въпрос дали правосъдният доктор, изготвил експертизата за пострадванията на момичето, е бил отхвърлен непозволено:

„ Според мен малко го е „ отнесъл “ по този начин, само че дано да стане по този начин, с цел да се види, че въпреки всичко има някаква реакция, тъй като в случай че той е работил, аз не мога да кажа сега, тъй като не съм наясно с всички детайлности до толкоз, до колкото съм наясно, в случай че е било официално това негово умозаключение, в случай че то не е довело до решение от страна на съдията, за това да вземе поради точно тези порезни рани, може би и краткотрайно е бил отхвърлен. Но кардинално това не е проблем на медицината. В този смисъл, това е закононарушение, което съдията преценя за неговата комплексност, за това какво може да е донесло на жертвата. Защото страданието е нещо, което също по този начин не може да се мери. Психичните последствия не могат да бъдат измерени. Това са все неща, които касаят освен медицината, касаят съда, касаят оценката, което в последна сметка единствено съдията може да каже “.

Министър Хинков сподели още, че планът за медицински стандарта по „ Съдебна медицина “ към този момент е подготвен. Предстои документът да бъде разискван от управлението на Министерство на здравеопазването и оповестен за публично разискване.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР