Няма как да се доверим на твърденията на Васил Божков,

...
Няма как да се доверим на твърденията на Васил Божков,
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Не можем да се доверим на Васил Божков

" Няма по какъв начин да се доверим на изказванията на Васил Божков, защото против него има повдигнати редица обвинявания. " Това съобщи в ефира на БНР административният началник на профилирана прокуратура Валентина Маджарова. Заедно с представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев разясниха тематиките за образуването на досъдебни производства и разпита на Васил Божков.

По думите й от 2017 година нито един прокурор в България не образува дело против съответна персона или дело против незнаен причинител. Образува се закононарушение по обстоятелството на осъщественото действие, добави тя. Според Маджарова е въпрос на доказателства дали във входа на следствие ще се откри осъществено закононарушение. " Неслучайно всички каузи за корупция се образуват по оптимално обран и съдържащ минимална информация метод и това е с цел да няма теч на информация, тъй че кой, за какво и по какъв начин позна различен човек в това разпореждане, което се появи, е тематика на различен диалог ", добави тя.

В началото на формиране на досъдебно произвеждане ние не можем да назовем имена на лица, тъй като по този метод нарушаваме презумпцията за непорочност и тъй като нарушаваме и наредбата на член 214 алинея 3 от Наказателно-процесуален кодекс, съобщи представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.
 Спецпрокуратурата проверява Асен Василев
Спецпрокуратурата проверява Асен Василев

По сигнала на " Инса ойл " за нов Цумгейт, само че с цената на горивата

Двамата магистрати разясниха и тематиката за разпитите и обшиненията против Васил Божков. Христо Кръстев съобщи, че има 20 повдигнати обвинявания против укриващия се в Дубай предприемач .

" Към днешна дата обвиняванията към господин Божков са за началник на незаконна група, за пране на пари, за държане и продажба на културно-исторически полезности без позволение, за длъжностни закононарушения. Има обвинявания и за опит за убийства и изнасилвания. В Специализираната прокуратура има 4 досъдебни производства, по които господин Божков е обвинен. Главното досъдебно произвеждане касае Държавната комисия по хазарта , показа Кръстев.
 Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а след това плащах на Влади
Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а след това плащах на Влади

Носел милионите в джобовете си, а Арнаудова идвала за " техните настоящи потребности "

Валентина Маджарова разяснява заявената подготвеност на Божков да се върне в България незабавно откакто бъде свален от интернационално търсене. По думите й това е допустимо, само че прокуратурата не може да се довери на декларациите на предприемача.

" При състояние, че управляващите на Обединените арабски емирства разрешават той да обитава свободно на тяхна територия и не е арестуван в ареста по отношение на нашето искане за екстрадиция, той може да се качи на самолета от Дубай за София и в случай че кацне на територията на България, ние ще предприемем неотложно ограничения по предявяване на документално обвиняване и разпит в качеството му на обвинен ", сподели в умозаключение Маджарова.
 Бойко Рашков: Прокуратурата ползва трикове
Бойко Рашков: Прокуратурата ползва трикове

Крайно време е и като народ да кажем на Манфред Вебер за водача на опозицията Бойко Борисов

Припомняме, че преди дни от прокуратурата обявиха, че няма по какъв начин Васил Божков да бъде разпитан в Дубай, тъй като страната ни няма контракт за съдействие с Обединените арабски емирства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР