Няма как да проследим пътя на нашите самолети, продадени от

...
Няма как да проследим пътя на нашите самолети, продадени от
Коментари Харесай

Военният министър за износа към Украйна: Не можем да проследим нашите самолети, продадени от частни фирми

Няма по какъв начин да проследим пътя на нашите самолети, продадени от частни компании. Това сподели в предаването „ Тази заран “ служебният министър на защитата Димитър Стоянов във връзка информацията на „ Блумбърг “ за изпратени в Украйна наши самолети Су-25.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8949
„ Периодът 2005-2012 година са продадени 20 самолета Су-25К. Все още шест самолета от тях са на територията на България. Останалите 14 са отвън страната, като те са изнесени основно в посока Грузия. Това е интервалът на държавното управление на тройната коалиция и на първото държавно управление на ГЕРБ “, изясни Стоянов.

Той изясни, че през 2001 година е признат проект, според който българската войска беше редуцирана. Това се отрази и на българските Военновъздушни сили.

„ Основен идеолог на това беше господин Шаламанов. По негово време тези самолети бяха оповестени за непотребни и бяха продадени според проекта, това беше непотребна техника “, добави Стоянов.

Самолетите, които страната ни към момента има, са на площадката в Безмер. Стоянов уточни обаче, че преди към месец сме изгубили един от тези самолети.

„ Тези самолети се купуват от български компании, които имат позволение да търгуват с оръжие, т.е. със артикули за военна приложимост. Ние знаем кой са, само че няма смисъл да бъдат коментирани тук. Тяхната активност е изцяло законна – те са ги закупили и са ги препродали. Естествено, търсили са някаква печалба “, сподели още Стоянов.

В Народното събрание, част от депутатите не бяха удовлетворени какво изпращаме, други ги беше позор от техниката. Та, нали с помощта на вас армията е в такова положение, обърна се той към народните представители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР