Няма как да познаем подварианта на COVID-19 Пирола, но няма

...
Няма как да познаем подварианта на COVID-19 Пирола, но няма
Коментари Харесай

Вирусолог: Няма как да познаем подварианта на COVID-19 „Пирола“, но няма повод за „драма

Няма по какъв начин да познаем подварианта на COVID-19 " Пирола ", само че няма мотив за " драма ". Той се появи в средата на месец август. Няма нещо друго в клиниката, тя е типична за " Омикрон ".

Това сподели вирусологът проф. Радостина Александрова в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

При COVID-19, както и при другите вируси, има по-уязвими групи хора, подсети тя. Александрова добави, че би трябвало да свикнем с това, че вирусът ще е с нас, а какъв ще бъде сезонният му профил на разпространяване, още не е известно.

Това, което вълнува учените в този момент, е " дългият Ковид ", разясни тя. Доста изследвания сочат, че имунизацията против COVID-19 дава в някаква степен отбрана от появяването на " дълъг Ковид ", а има учени, съгласно които имунизацията ще помогне и при към този момент развил се " дълъг Ковид ", добави Александрова.

Тя подсети, че имунизациите понижават риска от тежко боледуване и от гибел. Експертът разяснява и страничните резултати, по нейни думи РНК имунизациите са посочили висок профил на сигурност, а появилите се реакции могат да бъдат незабавно овладени от специалисти
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР