Няма как да ползвате интернет и да не сте срещали

...
Няма как да ползвате интернет и да не сте срещали
Коментари Харесай

Да бъдеш VSCO момиче: Идеята, смисълът и някои практични съвети

Няма по какъв начин да ползвате интернет и да не сте срещали някъде термина/понятието/съкращението VSCO. С хаштага (#VSCO) има над 201 млн. изображение в Instagram. Друг много известен хаштаг е и #VSCOGIRL. Там фотосите са над 2,6 млн.

От тук идва и въпросът какво тъкмо е VSCO момиче, защото в последна сметка VSCO е редуциране, което значи Visual Supply Company - бизнесът зад приложението, с което милиони по целия свят обработват фотосите си. Но в последна сметка се оформя нещо като субкултура, имаща своите отличителни белези - обичана музика, жанр на обличане, аксесоари и тн. Как наподобява едно VSCO момиче? Всъщност тук става въпрос за това, което наричахме в ранните години на предното десетилетие Basic девойки. 

Виж още: Джиджи Хадид, Кендъл Дженър, Жизел... по какъв начин са изглеждали супермоделите като деца?

За да си VSCO момиче ти би трябвало облекло, въодушевено от модата на 90-е години - oversize облекла, високи талии, колие с дървен детайл, гривна с мъниста, old-school сникърси, високи чорапи и тн. VSCO девойките приключват визията си със напълно най-малък грим. 

Защо обаче млади девойки, в огромната си част тийнейджърки, избират да носят 90-арски облекла? Причината за това е идеологията им, въпреки и да не можем да я назовем точно такава. VSCO девойките са екоактивисти, които застават зад идеята за избавяне на морските костенурки, както и океаните като цяло. Именно по тази причина те постоянно избират да пазарят облекла втора ръка. Е, несъмнено, има и критици на тази " екосъобразност " на VSCO девойките, като тяхната теза е, че те са еко, единствено когато им е комфортно. Да, те употребяват сламки за многократна приложимост, само че и еднократни камери, които след приложимост... се хвърлят.

Starter pack за VSCO девойки

Започваме изпод нагоре. Няма по какъв начин едно момиче да бъде VSCO момиче без чифт износени сникъри или високи типичен кецове. Просто няма по какъв начин. Вариант са и кроксовете, които преди години бяха заклеймявани като най-грозните обувки, само че пък през днешния ден живеят собствен нов живот в субкултура. Нагоре: тя ще бъде облечена или с дънки вид mom jeans, или с boyfriend такива. Ако е топло, късите панталони отново ще следват логиката на дългите - ще са с висока талия и светли (избелени) цветове. Или спортни панталонки като за колоездене. Чорапите са, както казахме, високи, 3/4. Ако времето разрешава, VSCO мацката ще е с необятна тениска в светли цветове. Ако не разрешава - необятен суитчър. 

Аксесоарите! Колието на типичното VSCO момиче е от миди. Такъв жанр може да бъде и гривната, а може и да се пропусне. Това обаче, което не може да се пропуснем, е платнения ластик за коса, който в англоезичния свят назовават scrunchie. Аксесоарите не стопират до тук. VSCO девойките постоянно носят със себе си своето шише за вода за многократна приложимост, както и безжични слушалки. 

Виж още: Мода по холивудски: Как най-големите звезди прикриват своите недостатъци?

И защото въпреки всичко тези девойки са VSCO девойки, няма по какъв начин да минем и без самото приложение. Там можем да използваме филтър по избор, въпреки че по-зърнестите такива и тези с по-бледи цветове, са по-предпочитани. Когато приказваме за VSCO девойки, няма по какъв начин да не споменем и две от най-характерните изречения. " Sksksk " и " and I oop ". Видите ли ги, знайте, че това е метод на изложение на потрес, изненада. Второто се употребява и за изложение на засрамване.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР