Няма как да подам оставка като кмет на тоя етап.

...
Няма как да подам оставка като кмет на тоя етап.
Коментари Харесай

Рейзи отрече да се отказва от кметския пост, отказва се само от ГЕРБ

Няма по какъв начин да подам оставка като кмет на тоя стадий. Подал съм си оставката от партията. По този метод се диференцирам от партията. Това съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи пред БНР.
Според обяснението на Рейзи, той се разграничава от партията, " за което непрекъснато нападат всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този метод сътворяваме черно леке на партията. Затова аз взех решение да си подам оставката от ръководител на структурата в Созопол. А за кмет – на този стадий няма защо да я депозирам, тъй като аз съм решил, че виновност нямам за това, за което сега съм в досъдебно произвеждане ".
По-рано през днешния ден, формалният уебсайт на ГЕРБ разгласи, че Рейзи си подава оставката и като кмет, и като член на партията. Всъщност съдът го в профил от поста му наред с основната счетоводителка на община Созопол.

Припомняме, че Рейзи е упрекнат в длъжностно заграбване на 2 млн. лв. от общинския бюджет. Парите е трябвало да отидат за поправки в Созопол, само че вместо това са били пренасочени благодарение на основната счетоводителка на общината Златка Мусева по банкови сметки, нямащи нищо общо с фирмите-изпълнители. Освен това се появи и информация, че изпълнителите в действителност били компании на обществено слаби.
Освен тази сага, през тази година в Созопол гръмна и различен скандал - поради застрояването на плажа Алепу. То беше спряно, откакто медиите му обърнаха внимание, само че не и преди арх. Веселин Колев от вложителя " Главболгарстрой " да каже, че според устройствения проект на община Созопол това е позволена зона за застрояване. А по-интересният претекст за градежа беше, че по този начин се " подпира " и стопира почнало свлачище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР