Няма как да оцените качествата на един автомобил, без да

...
Няма как да оцените качествата на един автомобил, без да
Коментари Харесай

10 съвета при тестване на употребяван автомобил

Няма по какъв начин да оцените качествата на един автомобил, без да сте го пробвали. В първата част на тази тематика ви запознахме с главните неща, които би трябвало да ревизирате, деликатно и без да бързате, когато вършиме оглед на използван автомобил. Ако след този първичен оглед сте останали удовлетворен, следва да извършите пробна обиколка с колата. Ето кои са главните неща, за които би трябвало деликатно да следите по време на първия тест драйв с харесания от вас използван автомобил, предава Дарик:

``
реклама

1. Стартира ли добре моторът?

Трудният старт на мотора може да се дължи на проблеми с акумулатора или алтернатора.

2. Старт на леден и загрял мотор

Преди да завъртите ключа, проверете дали продавача авансово е загрял мотора. По опция е добре да тествате запалването първо на леден мотор, след което да покарате колата до момента в който загрее, и да тествате още веднъж по какъв начин започва моторът.

3. Наблюдавайте датчика за температурата на мотора

Ако температурата се подвига бързо доникъде и остава там или пък видите признаци на прегряване, това може да е симптом за негоден термостат или за по-сериозни проблеми.

4. Проверете съединителя

Смяната на съединител е скъпо струващ ремонт, тъй че деликатно следете за признаци за проблеми с него. Ако имате опция, тествайте да ускорите колата при нанагорнище на надолнище при ниски обороти на висока предавка. Ако усетите прихлъзване или тласъци, имате мотив за подозрение.
Градусите доближават точка на шупване в новия епизод на „ Кошмари в кухнята “

5. Проверете скоростната кутия

Всички предавки би трябвало да се превключват леко и без изключително усложнение. Не би трябвало да има стържещи или други подозрителни звуци при превключване на предавките. Скоростният лост би трябвало да се самоцентрира след освобождението му от скорост. Ако автомобилът е с автоматизирана скоростна кутия, уверете се, че промяната на предавките става безпрепятствено и в сходство с пътната скорост и натоварването на мотора.

6. Проверете кормилното ръководство

Воланът би трябвало да се върти леко и без подозрителни шумове. При придвижване напряко, колата не трябва да се отклонява, когато пуснете кормилото за малко.

7. Проверете окачването

Обърнете внимание има ли трептения, тракане и необикновени шумове. Те могат да са свързани с амортизирани детайли по окачването или мотора.

8. Проверете работата на мотора

Понякога продавача включва мощно радиото с цел да заглуши подозрителни шумове. Покарайте на изключено радио и послушайте работата на мотора. В идеалния случай той би трябвало да работи отмерено без мощни шумове и трептения.

9. Тествайте спирачките

Спира ли колата добре, без клатушкане в някоя посока и мощен звук? Проверете и ръчната спирачка.

10. Харесва ли ви шофирането с тази кола?

И в последна сметка преценете добре – харесва ли ви колата? Отговаря ли на вашите стремежи, като визия, придвижване и комфорт? Ако множеството неща са и наред, само че нямате чувството, че върви както очаквате или и липсва комфорта, който бихте желали, то може би тази кола не е вашия верен избор.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР