Няма как да отговоря на такъв въпрос. Дори човек да

...
Няма как да отговоря на такъв въпрос. Дори човек да
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян коментира слуховете, че ще е премиер: Дори човек да е на диета, нищо не му пречи да чете менюто

Няма по какъв начин да отговоря на подобен въпрос. Дори човек да е на диета, нищо не му пречи да чете менюто. Така банкерът Левон Хампарцумян разяснява появилите се клюки, че той ще въплъти фигурата на " равноотдалечения министър председател ".

" Българският министър председател не е всесилен деспот, има доста власт и благоприятни условия, само че в случай че няма властова пирамида от съидейници, и най-хубавият управител нищо не може да направи ", изясни той.

Финансистът счита, че държавният бюджет може да бъде построен по този начин, че страната ни да покрие критериите за участие в еврозоната. По думите му, е належащо, най-малко краткотрайно, да " затегнем колана с една-две дупки ". 

" Членството ще ни даде предимство. Хората, които генерират новото благосъстояние на България: бизнесмени, предприемачи, ще се усещат по-спокойно ", означи Хампарцумян.

Той отговори и на въпроса дали БРИКС ще успее да направи паралелна финансова система за разплащания. " БРИКС към момента е една фантазия. Западът от време на време в своята самонадеяност и блаженство може би прекалява с поучителния звук, каквото през днешния ден най-сетне си призна и Шарл Мишел. Европа би трябвало да се преиндустриализира. Нашият западен свят има доста тресчици за дялане и доста неща могат да се създадат. Иначе, за БРИКС: по какъв начин се схващат тъкмо Русия и Китай, Китай и Индия, трите дружно за обща валута? ", запита риторично финансистът.
 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР