Няма как да очакваме в Конституцията да имаме подробни и

...
Няма как да очакваме в Конституцията да имаме подробни и
Коментари Харесай

Емил Дечев: Пакости по-лесно се правят от парламентарни подвижни мнозинства

Няма по какъв начин да чакаме в Конституцията да имаме подробни и детайлни правила. В Конституцията като най-висшият нормативен акт е заложено текстовете да са най-абстрактни, те не мое да са съответни. Това съобщи някогашният зам.-министър на правораздаването Емил Дечев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му в последните години има предписание, че хората, които са били министри да не са депутати, тъй като се получава едно несъгласие, само че няма такова ограничаване. Така той отговори на въпрос дали можем да забележим някогашния министри в Народното събрание.

По отношение на правосъдната промяна, Емил Дечев съобщи: „ Възможно е да се случат такива промени, че да се обърне правосъдната промяна с хастара на открито. Ще се търсят доста значими промени в законопроекта и допускам, че те ще бъдат най-много в частта за прокуратурата, основният прокурор и Висш съдебен съвет “.

Бившият зам.-министър на правораздаването предизвести, че пакости по-лесно се вършат от парламентарни преносими болшинства.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР