„Няма как да очакваме от нашите атлети да са на

...
„Няма как да очакваме от нашите атлети да са на
Коментари Харесай

Красен Кралев даде старт на ремонта на спортна зала в Добрич

„ Няма по какъв начин да чакаме от нашите спортисти да са на международно равнище, без да им осигурим условия за подготовка. Години наред тази зала обезпечаваше всички потребности на лекоатлетите от зимна подготовка . Тук съм се състезавал, тук съм упражнявал. Българският спорт дължи доста на тази зала “. Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев в Добрич. Той даде алегоричен старт на ремонтните действия на лекоатлетическата зала в Семеен кодекс „ Простор “.
Началото на реконструкцията ще е през април и ще продължи 40 дни . В възобновяване на спортното оборудване ще бъдат вложени 307 764 лева Предвижда се да бъде излята настилка от 10 милиметра върху сегашната, която е от 1984 година и е много амортизирана. По данни на шефа на общинското дружество „ Спортни парцели “ Пламен Папазов съществуващата настилка тук-там е изтънена до 3 милиметра. В залата има 200 м кръгова писта и 60 м за безпрепятствено тичане, браншове за дълъг, троен, пастирски и висок скок, както и бранш за подтикване на гюлле.
Преди Добрич, спортният министър е посетил Кранево, където съветски вложители построиха единственото отвън София оборудване за зимни спортове. В новосъздадения клуб упражняват фигурно пързаляне 26 деца от Добрич и Варна. Собствениците на залата са имали проблем с лицензирането, само че след диалог с Федерацията по кънки министър Кралев чака до дни да получат участие и права да се състезават. По думите му подобен вид спортни уреди са извънредно значими, защото страната ни ще кандидатства за хазаин на младежките зимни олимпийски игри през 2024 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР