Няма как да не сте забелязали, че пазарът на нови

...
Няма как да не сте забелязали, че пазарът на нови
Коментари Харесай

Две коли, които промениха света на автомобилите

Няма по какъв начин да не сте забелязали, че пазарът на нови коли у нас и по света от ден на ден се насища с така наречен кросоувъри. Този вид леки коли, наподобяващи на всъдеходи, отвори една пазарна ниша, с която се преценяват съвсем всички автомобилни производители. Сегментът бележеше растеж даже когато автомобилната индустрия беше в сериозен застой преди няколко години. За раждането на кросоувърите обаче би трябвало да благодарим на два съществени модела.



Toyota RAV4. Тази кола се появява през 1994 година, като сплотява в себе си най-хубавите страни на леките коли и на всъдеходите. Колата предлага отлична видимост, повече свободно пространство, а наличната 4х4 система и релативно високият клиренс я трансформират в идеално транспортно средство, както за града, по този начин и за лека пресечена околност. Фактически RAV4 стана толкоз известен, че освен продължава да се създава, а и отвори гигантска пазарна ниша на така наречен компактни кросоувъри.



Три години след появяването на RAV4 на сцената излиза и M-Klasse на Mercedes. Въпреки че и Range Rover, и Jeep Wagoneer от дълго време са на пазарите, то съгласно експертите точно M-Klasse се счита за първия първокласен кросоувър, който също като RAV4 отваря голяма пазарна ниша и след това всички премиум производители стартират да вършат сходни коли. Първоначално от Mercedes се пробват да преработят G-Klasse, след това за малко M-Klasse пъкъл стартира да се прави на платформата на Mitsubishi Pajero, само че в последна сметка германците вземат решение да поемат по собствен личен път и въпреки многото проблеми първоначално, той се оказва верен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР