Няма как да не сте попаднали в последните седмица-две на

...
Няма как да не сте попаднали в последните седмица-две на
Коментари Харесай

Отличник повтаря заради Истанбулската конвенция? А вълкът сере ли в гората?

Няма по какъв начин да не сте попаднали в последните седмица-две на заглавието: „ Отличник от НПМГ повтаря поради Истанбулската спогодба “, което стотици организации, сайтчета и групи в обществените мрежи копираха без да трансформират дори една дума, че очевидно е безусловно гениално и го е писал я Джо Пулицър, или най-малко Райко Алексиев. Никой, но нито един сътрудник не си направи труда да ревизира защо става въпрос, преди необмислено да препише идиотския агитационен пасквил. Който има общо с истината колкото анализите на някогашни сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ за Украйна, дето ги разгласява във фейсбук дъревата Велислава.

Малко ме е гнус да разчепквам историята, но с две-три фрази ще ви анотирам, та да можете да ми наблюдавате последващите публични заключения. Става въпрос за едно клето момче с амбициозна БГ-мама на име Ани, по специалност ясновидка, експерт по восъколеене и контакт с мъртвите. А, и учителка по математика. Не се ебавам, дамата в действителност си работи, може да ви дам телефон, в случай че ви липсва дядо Спас, който е починал през 1983-а от рак на дебелото черво. Примерно.

Та тази родителка с фикс концепцията, че синът й е математически талант от калибъра на Фибоначи, упорства, че момчето би трябвало да учи единствено този предмет. Все отново е в НПМГ, нали? И тъй като му плющят двойка по география за годината, щото не разграничава Барбадос от барбарон, тя подвига пушилка до небето. На която се отзовава, несъмнено, народен представител от „ Възраждане “ – Ангел Янчев. Чичак, почнал кариерата си в ДСБ, след това минал през Меглена Кунева (в нереален смисъл), та да кацне на копейките.

И внезапно се появява Истанбулската спогодба, несъмнено, тъй като на психопатриотите на всички места им се привиждат педерасти и лесбийки. Та един обикновен проблем с невменяем родител и скодоумен популист внезапно се трансформира в повсеместен проблем със междинното ни обучение.

А подобен има, но той не е в някакъв документ или в брошурка с фистинг, а в това, че в науката и просветата си разрешават да си навират тъпите муцуни какви ли не човекоподобни. Простият факт, че си нечий родител, не те прави дипломиран да диктуваш образователната стратегия, педагогическите способи и организацията на обучителния развой. Всяка проскубана шафрантия може да надуе корема и да изсере скъпо отроче, кучетата, котките и зайците също го вършат, освен това по доста пъти. Образованието обаче е работа за експерти.

Ама даскалите значително сами са си отговорни за това, че разрешават всеки цървул да им се меси в работата. Интересно, такива БГ-мами от рода на Ани дали в случай че оперират сливиците на детето им, ще висят за лявата ръка на доктора и ще му дават ум къде да реже, къде да попие и къде да зашие. Ще, но някой различен път.

На учителя, тъкмо като на доктора, не сте му клиенти. Това не е кафене, където можете да поръчате на бармана какъв брой пяна да ви пусне в бирата и какъв брой сметана – в шейка. Отношенията в образованието би трябвало да са на напълно друго същностно равнище – публично, а не търгашеско. И амбициозните скубли да стоят колкото се може по-далеч. Иначе няма да има ни математика, ни география, ни спогодба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР