Няма как да не сте попадали на някои от онези

...
Няма как да не сте попадали на някои от онези
Коментари Харесай

Защо котките се страхуват от краставици?

Няма по какъв начин да не сте попадали на някои от тези занимателни видеоклипове на котки, които подскачат и под паника хукват встрани при типа на краставици наоколо. Тези видеа стават все по-популярни и се популяризират вирусно в мрежата.

Във клиповете котките са обърнати встрани, а стопаните им скрито слагат краставица зад тях. Когато животните се извърнат, те се стряскат от зеленчуците, които не са били там преди този момент и постоянно отскачат обратно.



Това предизвика въпроса, за какво котките се опасяват от краставиците?

За това няма безапелационен отговор. Повечето специалисти са съгласни, че не в действителност самата краставица плаши котките. Едно от най-популярните пояснения е, че краставиците припомнят на котките за змии. Котките са генетично предразположени посредством инстинкт да заобикалят змиите. Краставиците наподобяват задоволително като змия, с цел да провокират инстинктивния боязън на котката.

Друга концепция е, че неочакваната поява на краставицата кара котенцата да се изплашат. Това е сходно да стреснете някого, като се промъкнете зад него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР