Няма как да не отбележим действията на Висшия съдебен съвет

...
Няма как да не отбележим действията на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите се възмути от ВСС заради избора за председател на ВАС

Няма по какъв начин да не отбележим дейностите на Висшия правосъден съвет (ВСС), които сложиха под въпрос убедителността на извършения избор за ръководител на Върховния административен съд (ВАС). Това е главното умозаключение на Съюза на съдиите по отношение на избора на арбитър Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд. Припомняме, че този избор към момента не е одобрен от президента Румен Радев и по този начин остава под въпрос.
Съюзът на съдиите категорично показва, че Чолаков е бил подсилен от 20 души, само че едвам двама от тези 20 души са се стимулирали за какво го поддържат. Нито един от подкрепящите „ не изложи обществено съображенията за своя избор “, прибавят съдиите.
От Съюза на съдиите натъртват на обстоятелството, че поради промяна от страна на Върховен административен съд по процедурата претендентите за поста са изслушани директно след правосъдната почивка, а въпросите и мненията към претендентите бяха оповестени единствено няколко дни преди самия избор. Освен това Чолаков беше определен два месеца и 10 дни преди приключването на мандата на настоящия ръководител на съда Георги Колев, показват съдиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР