Няма как да не е корупция, когато имаш възможност да

...
Няма как да не е корупция, когато имаш възможност да
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: С много документи ще се докаже корупцията при вноса на газ

Няма по какъв начин да не е корупция, когато имаш опция да купуваш  газ евтино, а го прекарваш от Гърция и минимум с 10 евро го оскъпяваш. Това сподели пред “24 часа ” депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай по отношение на оповестения от него през уикенда подготвен отчет на парламентарната комисия, която ревизира събитията към спирането на контракта с “Газпром ”.

Той упорства да се изчака до сряда, когато ще излезе отчетът на краткотрайната комисия. И твърди, че в него имало доста документи, в това число отчети на ДАНС.   Аталай съобщи още, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е споделил коя е компанията, от която се купува съветски газ  – “Винтерсхалс ”.  Регистрираната в Швейцария компания до 2012 година беше дружно с “Овергаз Инк. ”  посредник при доставките на газа от “Газпром ” за България, през нея минаваше до 50% от газа за страната.

Според Аталай в отчета имало задоволително данни, че освен дейностите от страна на Русия, само че и  допуснати от българска страна пропуски са довели до прекъсване на доставките на “Газпром ” за България.

“Последиците са, че отиват и купуват отново съветски газ. Купуват полутечен американски газ, да, само че нали и от Гърция купуват газ. Това, което се купува, е отново съветски газ ”, разяснява още Аталай.

Депутатът добави: “Не сме поддръжници на Путин и не твърдим, че безусловно съветски газ би трябвало да се купува, само че настояваме да създадат диверсификация на доставките. Сега газът, който се купува, си е напряко съветски.  Газът, който България транспортира, отива до Гърция и се връща у нас ”, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР