Няма как да избягаме от това, че някой държавен орган

...
Няма как да избягаме от това, че някой държавен орган
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Няма как да избягаме от адекватна проверка за подслушването

Няма по какъв начин да избягаме от това, че някой държавен орган – най-много Бюрото за надзор на СРС, би трябвало да направи съответна инспекция. Това съобщи пред БНР юрист, специалист в и някогашен прокурор във връзка развиването на абсурда с изказванията за подслушването на политици от опозицията.
„ Малко несериозно наподобява - резултатите от СРС, които по принцип би трябвало да са загадка, се оповестяват, хвърля се една бомба в публичното пространство, какви ли не дейности стартират да се развиват в обществено-политическия живот в резултат на това, и подозрението, че има нещо нерегламентирано в цялата тази история, държавният орган, способен да го разсее или да го удостовери, мълчи “, разяснява той.
Според Янкулов има доста притеснителни обстоятелства към подслушването. Според него е извънредно сериозен въпросът по какъв начин се използват специфичните разследващи средства в системата.
 Минчо Спасов: Зад булото на секретността в тайните служби се прикриват безобразия Минчо Спасов: Зад булото на секретността в тайните служби се прикриват безобразия
" Има няколко органа в страната, които, в случай че желаят, могат да разкрият истината за подслушванията. За страдание, досегашната процедура пок...
Още по-притеснително е, когато има обещано позволение и „ от периферия процедурата е спазена, само че в реалност всичко е изпразнено от наличие и не почива на задачите на закона за използването на такива СРС “, разясни Андрей Янкулов.
Досега нямаме развиване по сходни проблеми като настоящия скандал с подслушването на опозиционни политици, напомни Янкулов. Той открои само осъждането на някогашната председателка на Софийски градски съд Владимира Янева.
Проблем на нормативно равнище е лимитираният кръг от лица, които дават позволения за потребление на СРС, счита Андрей Янкулов. Над половината от общия брой на разрешенията за тези средства се издават от Специализирания углавен съд – от неговия ръководител и заместниците му, посочи той.
„ Няма по какъв начин освен това състояние да имаме стимулирани актове и сериозна инспекция на това какво и по какъв начин се случва при разрешаването на тези начини. Със сигурност тук е нужна някаква смяна. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР