Няма как да избягаме от нова вълна на коронавируса през

...
Няма как да избягаме от нова вълна на коронавируса през
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Няма как да избягаме от нова вълна на вируса през зимата

" Няма по какъв начин да избягаме от нова вълна на ковид през зимата ". Това разяснява в ефира на бТВ зам.-директорът на " Пирогов " и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.

" Няма по какъв начин да избягаме от нова вълна на ковид през зимата ". Това разяснява зам.-директорът на " Пирогов " и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.

Той счита, че единствената отбрана е имунизацията, само че малко хора се ваксинират.

" Отдавам това на лятото и настроя да се почива, само че и на още нещо - сниженото доверие в опазването на здравето поради свадите, свързани с лечебни заведения в последните седмици. Освен това инспекцията, която тече в " Пирогов " също може да е причина за снижено доверие ", разяснява Габровски.

У нас едвам 15% са получили две дози от ваксина против ковид.

Той разяснява и проекта за възможна нова Коронавирус вълна през есента. Според него има положителни хрумвания, които обаче са сложни за реализация.

" Има добър пиедестал, който стъпва на броя болни според от цвета на зоната и ограниченията.

До какъв брой действително реализацията ще се случи, кой може да върви и не върви на учебно заведение, ще срещне опозиция в неправителствени организации и някои групи хора.

Т.е. може да сме очевидци на ограничения, които са рационални и потребни, само че не срещат схващане ", сподели още Габровски.

Той е на мнение, че има неправда по отношение на някои лечебни заведения и изключително " Пирогов ".

" Например в най-тежката обстановка има планувани 200 кревати в " Пирогов ", до момента в който болница със сходна конструкция би трябвало да отделят 90, 70 или 50, или изобщо няма Коронавирус кревати, незаслужено е ", счита зам.-директорът на " Пирогов ".

В момента в лечебното заведение има към 40 заболели от ковид, 10 от тях са в интензивно поделение. Габровски добави, че има две секции в " Пирогов " - преносима и стационарна, а подадените от пациенти заявки за гласоподаване през днешния ден са 44.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР