Няма как да избягаме от нова вълна на коронавируса през

...
Няма как да избягаме от нова вълна на коронавируса през
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Няма как да избягаме от нова COVID вълна през зимата

" Няма по какъв начин да избягаме от нова вълна на ковид през зимата. " Това разяснява зам.-директорът на „ Пирогов “ и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.

Според него единствената отбрана е имунизацията, само че са малко хората, които се ваксинират.

" Отдавам това на лятото и настроя да се почива, само че и на още нещо – сниженото доверие в опазването на здравето поради свадите, свързани с лечебни заведения в последните седмици. Освен това инспекцията, която тече в „ Пирогов “ също може да е причина за снижено доверие, изясни Габровски.

Едва 15% у нас са получили две дози от имунизацията против ковид.

Той разяснява и проекта при възможна Коронавирус вълна през есента, като видя в него положителни хрумвания, само че невъзможни за реализация.

" Има добър пиедестал, който стъпва на броя болни според от цвета на зоната и ограниченията. До какъв брой действително реализацията ще се случи, кой може да върви и не върви на учебно заведение, ще срещне опозиция в неправителствени организации и някои групи хора. Т.е. може да сме очевидци на ограничения, които са рационални и потребни, само че не срещата схващане “, сподели Габровски.

Според него има и доза неправда по отношение на някои лечебни заведения и изключително „ Пирогов “.

„ Например в най-тежката обстановка има планувани 200 кревати в „ Пирогов “, до момента в който болница със сходна конструкция би трябвало да отделят 90, 70 или 50, или изобщо да няма Коронавирус кревати, незаслужено е “, счита зам.-директорът на „ Пирогов “.

В лечебното заведение има за момента към 40 заболели от ковид, като 10 са в интензивно поделение. Габровски изясни, че има две секции в „ Пирогов “ – преносима и стацонарна, а подадените от пациенти заявки за гласоподаване през днешния ден са 44.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР