Няма как да има различия в коалицията по темата Република

...
Няма как да има различия в коалицията по темата Република
Коментари Харесай

Пламен Георгиев трябва да бъде отзован! Вижте му само испанския

Няма по какъв начин да има разлики в обединението по тематиката Република Северна Македония, разяснява ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

" Различия ще има, единствено в случай че някой от съдружните сътрудници реши, че позицията на България би трябвало да бъде изменена от типа, в който е. Тогава да, това ще е нарушаване на съдружното съглашение. Но надълбоко се колебая, че някой ще рискува повреждане на съдружното съглашение поради това``, сподели Йорданов.

Той уточни, че в съдружното съглашение за Република Северна Македония /РСМ/ написа, че позицията на България е такава, каквато е - не се трансформира, и оттова нататък има надграждане.

" Надграждане е основаването на спомагателни комисии, които са записани``, означи Йорданов.

По думите му надграждане е и предлагането на " ИТН ". " И то не е към РСМ, а към нашите сътрудници в НАТО и в Европейски Съюз, че тези два казуса е извънредно време да бъдат решени ", добави той.

В началото на седмицата в позиция във Facebook водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов се обърна към сътрудниците ни от НАТО и Европейски Съюз - " откакто толкоз държите ние да подкрепим Северна Македония за договаряния за участие в Европейски Съюз - постъпете партньорски към нас, както желаете ние да сме ви сътрудници - без визи за Съединени американски щати и незабавно в Шенген ".

Тошко Йорданов коментира и отзоваването на българския консул във Валенсия и някогашен началник на антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Пламен Георгиев.

" Въобще не му е мястото там. Даже трябваше по-рано да се случи, но то си има софтуерно време. Естествено, че би трябвало да бъде отзован. Не дава отговор на заеманата позиция, без да броим цялата му предходна история. Не единствено морал, вижте му испанския ", разяснява Йорданов.

Относно ръководството на рецесията с COVID-19, ръководителят на ПГ на " ИТН " разяснява, че съдружните сътрудници са на друго мнение за някои неща.  " Например този зелен документ не прави работа, видимо``, уточни той.

По-рано в пленарната зала, до момента в който се обсъждаше тематиката за зеления документ и възможното основаване на комисия по нея, Йорданов прикани сътрудниците си да не се вършат на " ощипани девойки ".

" Ковид е тематика, която визира всички. Да спрем да бъдем лицемери, за какво не желаете да има комисия - тъй като ще ви натовари нещо ли? Хайде да спрем да се вършим на ощипани девойки! Обществото би трябвало да има информация ", се обърна към народните представители депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на разискването в Народно събрание дали да бъде основана Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения против COVID-19.

Малко по-рано през днешния ден Народното събрание отложи разискването и гласуването за достъп със зелен документ до постройките на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР