Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че

...
Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че
Коментари Харесай

Йотова: Главчев дължи отговори на всички

Няма по какъв начин да бъда представител на президента, явно е, че той обмисля своето решение, събира всякаква информация, това е нова обстановка с променените текстове в Конституцията.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка със поисканата промяна на външния министър.

Тя добави, че Румен Радев ще реши дали ще откаже промяната или ще подпише.

" Очевидно е, че освен се задълбочават политическите рецесии от тези текстове, само че и се раждат нови ", уточни вицепрезидентът.

" Не мога да ви кажа, не зная, президентът ще реши по кое време и по какъв начин ще разгласи своето решение и какво ще бъде то ", посочи Йотова.

Тя добави, че това е в неговите пълномощия, макар желанието на болшинството, както се видя, по думите ѝ, те да бъдат мощно лимитирани.

Йотова изясни, че не се учудва, че няколко часа преди министър председателят да изиска рокадата, промяната е поискана от партиен водач.

" Това е въпрос към господин Борисов ", добави тя.

" Начинът, по който ходя полемиката за измененията в Конституцията, се видя, че те бяха подбудени напълно от политически и партиен интерес, по-малко се мислеше за институциите и за самата Конституция ", разяснява вицепрезидентът.

Йотова взе участие в тържественото честване на Деня на Конституцията, проведено от Съюза на юристите в България. Тя поздрави за празника на българската Конституция и добави, че през днешния ден повече отвсякога се нуждаем от гаранции за нейна отбрана.

По-рано денем Илияна Йотова разяснява пред медиите, че служебният министър- ръководител Димитър Главчев дължи отговори на всички.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР