Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че

...
Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Президентът обмисля решението си за смяната на външния министър, събира информация

Няма по какъв начин да бъда представител на президента, явно е, че той обмисля своето решение, събира всякаква информация, това е нова обстановка с променените текстове в Конституцията.

 

Това разяснява пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка със поисканата промяна на външния министър.

 

Тя добави, че Румен Радев ще реши дали ще откаже промяната или ще подпише. 

 

Очевидно е, че освен се задълбочават политическите рецесии от тези текстове, само че и се раждат нови, уточни вицепрезидентът.

 

Не мога да ви кажа, не зная, президентът ще реши по кое време и по какъв начин ще разгласи своето решение и какво ще бъде то, отговори на въпрос Йотова. И посочи, че това е в неговите пълномощия, макар желанието на болшинството, както се видя, по думите ѝ, те да бъдат мощно лимитирани. 

 

Йотова изясни, че не се учудва, че няколко часа преди министър председателят да изиска рокадата, промяната е поискана от партиен водач.  Това е въпрос към г-н  Борисов, добави тя. 

 

Начинът, по който вървя  полемиката за измененията в Конституцията, се видя, че те бяха подбудени напълно от политически и партиен интерес, по-малко се мислеше за институциите и за самата Конституция, разяснява вицепрезидентът.

 

Вицепрезидентът взе участие в тържественото честване на Деня на Конституцията, проведено от Съюза на юристите в България. Йотова поздрави с празника на българската Конституция и добави, че през днешния ден повече отвсякога се нуждаем от гаранции за нейна отбрана.

 

По-рано денем Илияна Йотова разяснява пред медиите, че служебният министър- ръководител Димитър Главчев дължи отговори на всички, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР