Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че

...
Няма как да бъда говорител на президента, очевидно е, че
Коментари Харесай

Йотова за поисканата смяна на външния министър: Президентът обмисля своето решение, събира всякаква информация

Няма по какъв начин да бъда представител на президента, явно е, че той обмисля своето решение, събира всякаква информация, това е нова обстановка с променените текстове в Конституцията, разяснява пред публицисти вицепрезидентът във връзка със поисканата промяна на външния министър. Тя добави, че ще реши дали ще откаже промяната или ще подпише. 

Очевидно е, че освен се задълбочават политическите рецесии от тези текстове, само че и се раждат нови, уточни вицепрезидентът.

Не мога да ви кажа, не зная, президентът ще реши по кое време и по какъв начин ще разгласи своето решение и какво ще бъде то, отговори на въпрос Йотова.  И посочи, че това е в неговите пълномощия, макар желанието на болшинството, както се видя, по думите ѝ, те да бъдат мощно лимитирани. 

Йотова изясни, че не се учудва, че няколко часа преди министър председателят да изиска рокадата, промяната е поискана от партиен водач. Това е въпрос към г-н Борисов, добави тя. Начинът, по който вървя дискусията за измененията в Конституцията, се видя, че те бяха подбудени напълно от политически и партиен интерес, по-малко се мислеше за институциите и за самата Конституция, разяснява вицепрезидентът.

Вицепрезидентът взе участие в тържественото честване на Деня на Конституцията, проведено от Съюза на юристите в България. Йотова поздрави с празника на българската Конституция и добави, че през днешния ден повече отвсякога се нуждаем от гаранции за нейна отбрана, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано денем разяснява пред медиите, че служебният министър- председател  дължи отговори на всички.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР