Няма как БСП да предложат министър-председател в понеделник. Това каза

...
Няма как БСП да предложат министър-председател в понеделник. Това каза
Коментари Харесай

Свиленски: Съмнявам, че Продължаваме Промяната ще предложат премиер

Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да предложат министър-председател в понеделник. Това сподели ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред публицисти, преди възпоменателна гала във връзка 80 години от разстрела на Никола Вапцаров, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ясно сме декларирали, че претендентът за министър-председател би трябвало да бъде посочен от „ Продължаваме Промяната “. В обстановката, в която сме от нощес, се колебая, че те ще предложат министър председател, разяснява още социалистът.

„ Мога да ви подсигурявам, че „ Демократична България “ (ДБ) не са поставяли условия дали да има министри от „ ИТН “ (ИТН). Такива условия не са поставяни от „ ИТН “, такива условия не са поставяни от „ Продължаваме Промяната “ (ПП). Тоест условия за присъединяване като министри, за министерства като ресори не са обсъждани и не са били поставяни “, сподели Свиленски.

Той добави, че единственото, за което са помолили от Демократична България, е, откакто бъде подписана програмата от всички политически партии, те да имат опция да решат дали вземат участие с министри, или да вземат участие единствено с поддръжка.

Георги Свиленски разяснява, че „ Продължаваме Промяната “ са сложили две условия, с цел да има обезпечено антикорупционно болшинство в този парламент. Те виждаха тази гаранция през избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) и през приемането на Закона за КПКОНПИ. И по тази причина споделиха, че до момента в който не бъде обезпечена тази гаранция, няма смисъл да приказваме нито за министри, нито за кабинет, изясни още ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. Той добави, че изискване от „ ИТН “ не е поставяно. В тяхната хронограма приемането на този закон беше някъде през септември. Те желаеха първо да видят състава на държавното управление и по-късно желаеха да бъде признат на второ четене законът, изясни Свиленски.

В сряда, с цел да стартира работа Народното събрание, би трябвало да има 121 народни представители, които да се записват, съобщи още ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия, заяви БНР. „ Ако няма болшинство, което да желае да реши тези проблеми, няма безусловно никакъв смисъл да се задържат нито мандати, нито претенденти за министър председатели “, сподели още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР