„Няма как антикризисните мерки да напомпат инфлацията, защото смисълът от

...
„Няма как антикризисните мерки да напомпат инфлацията, защото смисълът от
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Минималната пенсия се увеличава с 56% и става 467 лева

„ Няма по какъв начин антикризисните ограничения да напомпат инфлацията, тъй като смисълът от такива ограничения е точно да компенсират този растеж. Ние считаме, че пакетът във типа, в който е, с изключение на компенсацията, има и добавена стойност. Те са ориентирани към три съществени групи и браншове, които са най-потърпевши от рецесията. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на " България он еър ".

Социалистът изясни, че несъмнено за Българска социалистическа партия най-съществен е сегментът на обществено уязвимите групи, работещите небогати, фамилиите с деца, безработните и пенсионерите.

„ Там несъмнено държавното управление направи в това число и неща, които не са правени повече от 30 години “, счита той.

Зафиров даде образец с пенсиите, при които междинният растеж ще бъде 20%.

„ За 12 години ГЕРБ усилиха пенсиите със 100 лв., а ние за 1 година ще ги увеличим със 167 лв.. От 1 юли минималната пенсия става 467 лв., близо 56% растеж. В тази сума влиза и 60 лв. инфлационна добавка, която до момента се даваше един тип като благодеяние “, изясни депутатът от левицата. Като още една мярка от антикризисния пакет той уточни и данъчните облекчения за фамилиите с деца.

Друга огромна група, към която са ориентирани ограниченията, са българската стопанската система и бизнеса, за които има редица облекчения.

„ Продължаване на обезщетенията за енергоносителите, отплата за цената на газа - тя да бъде непокътната на цените преди неговото прекъсване, понижаване на Данък добавена стойност върху горива и енергоносители, тъй че това да се усети незабавно върху крайния консуматор. Увеличаване на прага за регистрация по Данък добавена стойност от 50 000 на 100 000. Тези промени ще дадат своя позитивен резултат “, безапелационен бе Атанас Зафиров.

Според социалиста нулевата ставка за цената на хляба е мярка, която ще бъде усетена от безусловно всички български жители, а с цел да няма спекулации, страната би трябвало да си влезе в ролята. За сметка на това ще бъде увеличена ставката за бирата и виното.

„ Увеличава се цената на ваучерите, които към този момент може да бъдат употребени и като чек, и като средство за заплащане на сметките на електрическа енергия. Също по този начин 25 стотинки отстъпка за горивото, което ще помогне на всеки български жител, с дребното конкретизиране, че ще важи за цената на всеобщите горива “, разяснява още Зафиров като част от антикризисните ограничения.

Според депутата от Българска социалистическа партия разликата сред това ръководство и предходното, е че преди са създавани изкуствени бюджетни остатъци, а в този момент е ясно, че средствата идват първо от нараснала събираемост, което е за сметка на изсветляване на сивия бранш.

„ Очакваме и съществени приходи от мярката, която също ще бъде въведена – в допълнение данъчно облагане на енергийните дружества, които осъществиха големи облаги. Една възвръщаемост от 15% годишно е изцяло обикновено, всичко останало би трябвало да бъде преразпределено към хората, които е взето “, безапелационен бе Зафиров и добави, че средства има, въпросът е да бъдат разходвани почтено и транспарантно.

Атанас Зафиров отдава изострянето на изразителност сред “Дондуков “ 1 и “Дондуков “ 2 по избрани тематики на положителната работа на ръководещата коалиция.

„ Противно на всички предварителни упования, тя сподели, че, първо, няма да търпи вмешателство в своята работа, без значение от кое място идва то. Второ, сподели, че по въпроси, които касаят националните ползи, може да бъде единна и безапелационна и всеки участник в тази коалиция може да стигне да отстъпки, тъй че да бъде непокътната цялата структура, а в това време да не бъдат прекрачвани съответните червени линии. “

Според Зафиров Българска социалистическа партия е партията в тази коалиция, а и в българското общество, която съблюдава най-умерения, най-спокойния и най-равно отдалечения от всички крайности звук.

Заместник ръководителят разяснява и последното изявление на премиера за Северна Македония социалистът.

„ Мисля, че министър председателят стои зад думите си и го е потвърдил. Темата е доста сензитивна, неслучайно е и алена линия на Българска социалистическа партия и на съдружното съглашение. Към момента нямам съображение да считам, че тя ще бъде прекрачена “, разяснява той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР