Няма жена, която в даден момент от живота си да

...
Няма жена, която в даден момент от живота си да
Коментари Харесай

Наистина ли жените остаряват по-бързо от мъжете?

Няма жена, която в даден миг от живота си да не е завидяла на мъжете, че на междинна възраст доста постоянно наподобяват по-млади. Дали това в действителност е по този начин? Остаряват ли дамите по-бързо от мъжете?
Съществуват голям брой биологични разлики сред мъжете и дамите. Те засягат всички нас в даден миг от живота, както и в разнообразни аспекти. Неслучайно има смешки за това, че мъжете и дамите са от разнообразни планети. Възприемането на живота е друго при мъжете и дамите. Гледните ни точки нормално се разграничават. Много по-често мъжете боледуват от животозастрашаващи болести. Тяхната дълготрайност на живота е и по-кратка от тази на дамите.
И въпреки всичко, скоростта на остаряване зависи от доста фактори. И мъжете, и дамите остаряват според от генетичните си особености, метода на живот, храненето, околната среда, от голяма важност е и расата.
Една от теориите, съгласно която дамите живеят приблизително с към 4 години повече от мъжете, е поради женската податливост за следене на здравословното положение и осъществяване на постоянни профилактични прегледи за разлика от мъжете. От друга страна, съгласно проучване, представено от BBC, мъжете са по-склонни да работят по-тежък и стресов труд, което понижава продължителността на живота.
Начинът на живот, стресът и средата, в която живеем неизбежно се отразяват върху процесите на стареене и продължителността на живота, само че въпреки всичко има и биологични фактори, които оказват своето голямо въздействие.
Съществуват забележителни полови разлики при стареенето. Тези специфики се усещат през целия ни живот, само че са изключително осезаеми в междинната възраст или над 50 години. Това, че дамите живеят по-дълго не значи обаче, че наложително наподобяват по-млади, даже в противен случай. В доста случаи забележимите признаци на стареене прогресират еднообразно при мъжете и при дамите, до момента в който при дамите не настъпи менопаузата. Тогава като че ли стареенето се форсира, до момента в който при мъжете остава с непрекъснато поетапно движение.
Това се дължи на хормоналните разлики сред мъжете и дамите. При настъпването на менопаузата при дамите равнищата на естроген понижават. Това повлиява отрицателно колагена в кожата. Неговите количества в организма доста понижават, което кара кожата да повяхва по-бързо, в сравнение с при мъжете. В този смисъл, мъжете и дамите остаряват по подобен метод до почти 50-годишна възраст. В тази възраст осезаемото и очевидно стареене при дамите настава по-бързо поради хормоналните съмнения.
Остаряването и стареенето на кожата са неизбежни, несъмнено, само че има някои неща, които можете да извършите, с цел да забавите и отложите във времето този неминуем миг. Спортуването, пълноценното и здравословно хранене, намаляването на напрежението доколкото е допустимо, ограничението или премахването на нездравословните привички, като пушене и консумация на алкохол са все практики за здраве и младост, които ще ви оказват помощ да забавите забележимото стареене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР