Няма жена, която в даден момент от живота си да ...

Няма жена, която в даден момент от живота си да

Остаряват ли жените по-бързо от мъжете?

Няма жена, която в даден миг от живота си да не е завидяла на мъжете, че на междинна възраст доста постоянно наподобяват по-млади. Дали това в действителност е по този начин? Остаряват ли дамите по-бързо от мъжете?

Съществуват голям брой биологични разлики сред мъжете и дамите. Те засягат всички нас в даден миг от живота, както и в разнообразни аспекти. Неслучайно има смешки за това, че мъжете и дамите са от разнообразни планети. Възприемането на живота е друго при мъжете и дамите. Гледните ни точки нормално се разграничават. Много по-често мъжете боледуват от животозастрашаващи болести. Тяхната дълготрайност на живота е и по-кратка от тази на дамите.

И въпреки всичко, скоростта на остаряване зависи от доста фактори. И мъжете, и дамите остаряват според от генетичните си особености, метода на живот, храненето, околната среда, от голяма важност е и расата.

Една от теориите, съгласно която дамите живеят приблизително с към 4 години повече от мъжете, е поради женската податливост за следене на здравословното положение и осъществяване на постоянни профилактични прегледи за разлика от мъжете. От друга страна, съгласно проучване, представено от BBC, мъжете са по-склонни да работят по-тежък и стресов труд, което понижава продължителността на живота.

Начинът на живот, стресът и средата, в която живеем неизбежно се отразяват върху процесите на стареене и продължителността на живота, само че въпреки всичко има и биологични фактори, които оказват своето голямо въздействие.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg