Няма изобщо да говоря по същество и по същността на

...
Няма изобщо да говоря по същество и по същността на
Коментари Харесай

ГЕРБ обърнаха палачинката за механизма за разследване на главния прокурор

" Няма въобще да приказвам всъщност и по същността на законопроекта. Парламентарната група поредно, когато се е разглеждал този законопроект, е гласувала " за " и в комисия по правни въпроси, и в пленарна зала. Сега още веднъж ще гласуваме " за " и настояваме още през днешния ден, в случай че е допустимо вие да се ангажирате, господин ръководител, да изготвите отчета и да го внесете в пленарна зала на Народното събрание ", прикани Атанасова.

 

" Ние до момента сме казвали неведнъж едно и също - правосъдна промяна, механизъм за следствие на основния прокурор, промяна в КПКОНПИ, конституционни промени не може да бъдат направени без присъединяване на ГЕРБ-СДС ", сподели Атанасова.

 

Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " приветства " катарзиса ", през който е предходна групата, която, по думите му, до неотдавна е подкрепяла основния прокурор Иван Гешев. 

 

Всъщност този катарзис е явен. В предходното Народно заседание те бяха главен отпор за въвеждането на подобен механизъм за следствие на основния прокурор като главният им претекст бе, че той опонира на конституцията. В следствие от Конституционния съд отхвърли настояването на ГЕРБ да се произнесе по въпроса може ли следователи да проверяват основния прокурор. 

 

Радомир Чолаков от ГЕРБ уточни, че законопроектът на служебното държавно управление би трябвало да бъде признат без нито една поправена запетайка, с цел да е ясно кой носи отговорност за него. По думите му, в този момент правната комисия ще гласоподава огромно доверие на служебния министър на правораздаването Крум Зарков, а дали този законопроект ще мине през Конституционния е обособен въпрос. Чолаков акцентира, че парламентарната група няма да нападна този законопроект пред Конституционния съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР